ŽELJO 2 PREUZEO POSTOLJE

Čakovečki derbi i borba za provizornu treću poziciju na tablici između Zanatlije i Željezničara 2 pripala je potonjima. Trener Željezničara smetnuo je s uma činjenicu da se radi o formalno gostujućom utakmici pa se kod postavljanja sastava u startu skratio za kvalitetnu rezervu što ga je kasnije gotovo koštalo pobjede. Prvi blok bio je nevjerojatno izjednačen jer su čak trojica postigla po identičnih 538. Ivanu Vukoji je to protiv Bojana Kuzme (511), koji je nakon 233 na polovici bio na granici izmjene, donijelo cijeli poen, dok je Damiru Grašiću kontra Luke Hojskog tih istih 538 bilo dostatno tek za pola. No, tih pola poena koje je Hojski unatoč oduzimanju 10 čunjeva zbog nekoliko „bosih“ kugli spasio za Željo pokazalo se na kraju jako važnim. U srednjoj dionici Željo je dobio oba duela i došao do vodstva od 2,5-1,5 te 44 razlike. Goran Vrček (528) i Luka Štrukelj (538) bili su prejaki za Mladena Kovača (483) i Franju Žarkovića (512). Iako su u završnici Jurica Petković (527) i Mladen Grašić (515) donijeli Zanatliji oba pojedinačna poena protiv Igora Kolarića (528) i Matije Vikerta (500), zbog vlastitih neshvatljivih pogrešaka nisu uspjeli preokrenuti rezultat kao što su im na pladnju nudili Željezničari. Na kraju je ostalo 30 drva viška kod Želje što je značilo pobjedu od 4,5-3,5.

Ukratko…

  • Kroz tjedan odigrano je županijsko prvenstvo seniorskih parova. Na istom su prema očekivanju dominirali kuglači Željezničara osvojivši prva tri mjesta koja ujedno vode na regionalni nivo natjecanja. Naslov je pripao kombinaciji Predrag Turk-Zoran Jagić (1143), a prvi pratitelji su Bojan Košak te Tomislav Tvarog  (1128). Prvacima su najviše prijetili Ninoslav Mikac i Goran Vrček, ali su u finišu prosuli kapital te su se sa 1126 drva morali zadovoljiti trećim mjestom.
  • Razočaravajući nastup juniorske momčadi Željezničara. Na regionalnom prvenstvu zauzeli su tek peto mjesto pa tako neće vidjeti državno finale na koje su se plasirale prve tri momčadi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.