Svako ljeto u periodu školskih praznika  KK “Željezničar” Čakovec u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga grada Čakovca u sklopu akcije “Svaki tjedan sport jedan” organizira jednotjedni kamp za početnike koji mogu polaziti sva djeca osnovnoškolske dobi.

Tokom kampa polaznike se uči osnovnim pravilima kuglačkog sporta te dobivaju priliku pod stručnim vodstvom Dragutina Ceilingera, uz asistenciju pokojeg aktivnog igrača kluba, po prvi puta u životu okušati se u ovome sportu. Nakon nekoliko ugodnih dana druženja i kuglanja zadnji dan se uvijek organizira mini takmičenje koje svaki put pobudi najveći interes djece.

Djeca kojoj se kuglanje kao sport svidi, imaju priliku od jeseni te iste godine uključiti se u redovito treniranje u školi kuglanja popularno nazvanoj “Dragecov inkubator”.

Kuglački savezi međimurske, varaždinske i koprivničko-križevačke županije organiziraju turnire u Čakovcu, Varaždinu i Koprivnici za sve mlade uzrasne kategorije na kojima onda sudjeluju i naši klinci.

A na kraju sezone oni najvredniji i najuporniji bivaju nagrađeni sudjelovanjem na državnim prvenstvima u svojim dobnim kategorijama.

1.red: Filip Kikelj, Robert Tklačec, Matija Vikert, Zvonimir Turk
2.red: Denis Košak, Stanislav Štrukelj, Tomislav Toplek

 

Ljetni kuglački kamp 2009.

 

Ljetni kuglački kamp 2008.

 

Ljetni kuglački kamp 2007.