ŽELJO 2 PREPUSTIO VRH

Najavljenu prvu meč loptu Željo 2 je uprskao. U derbiju ne samo kola već i čitavog prvenstva Elektra iz Križevaca je bila jača sa 5-3 i 78 razlike. Elektra je odigrala susret na vrlo respektabilnih 3258 dok su Željezničari potonuli u prosječnost od 3180 pri čemu su ih boljeg učinka koštala dva izrazito slaba učinka. A sve je tako lijepo krenulo.

Nakon prvog bloka Željo je imao idealnih 2-0 i 60 drva plusa. U posljednje vrijeme vrlo raspoloženi Luka Hojski (566) te Luka Štrukelj (547) odradili su svoj dio zadatka kako se od njih i očekivalo. Pad je počeo u srednjoj dionici u kojoj je Elektra izjednačila na 2-2 te se približila na samo 2 čunja deficita. Posljedica je to lošeg dana braće Turk. Zvonimir je dogurao tek do 502, a Nikola je nakon obećavajućeg starta (138) drastično potonuo (108) pa je situaciju spašavao Božidar Igrec koji je u pretežitom dijelu odličnom predstavom izvukao cifru do prihvatljivih 526. U samo trideset kugli zadnjeg bloka, Elektra se odljepila na 40 drva viška te usmjerila zbivanja na stazama. Željezničari su pokušali pritisnuti, posebice to vrijedi za Gorana Vrčeka (561) koji je na kraju kroz setove i porazio prvog igrača lige Štefoića (568), ali krajnje indisponirani Igor Kolarić (366) razrješio je susret na pogrešan način.

Porazom, Željo je čelnu poziciju predao upravo Elektri do koje je dijeli tek nešto slabija poen razlika. U oba ovogodišnja susreta Elektra je protiv Željezničara izašla kao pobjednik pa će čakovečki mladići ako žele osvojiti titulu morati u praksi potvrditi izlizanu frazu da se prvenstvo dobiva na malim utakmicama. Ne znamo baš da li će naredna biti „mala“, jer idu na formalno gostovanje kod gradskog rivala Prosvjetara koji u situaciji kada ima još uvijek šanse za treće mjesto zasigurno neće bodove predati samo tako.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.