ZAVRŠNICA POJEDINAČNOG PRVENSTVA HRVATSKE

Ovog vikenda na kuglani u Slavonskom Brodu održavao se prvi dio pojedinačnog prvenstva Hrvatske na kojemu su među 32 najbolja kuglača Hrvatske bila i dvojica kuglača čakovečkog Željezničara, Tomislav Tvarog i Predrag Turk.

Ovi nastupi bili su ulaznica za samu elitu hrvatskog kuglanja, 16 onih pojedinaca koji će za dva tjedna na istoj kuglani odmjeriti snage u međusobnim dvobojima.

Tvarog i Turk su imali dva dijametralno različita nastupa. Tvarog je prvog dana bio odličan i s 583 srušena čunja zauzeo 10. mjesto te se činilo da je već osigurao nastup u eliti. Međutim nije bilo tako i nakon nastupa drugog dana u kojem je bio sasvim prosječan s 561 čunjem i s ukupnih 1.144 čunja do posljednjeg je trenutka bio upitan za nastup u super završnici. Na kraju je zauzeo 16.mjesto i nastupa u elitnih 16 za dva tjedna. Ono što posebno treba istači je da je to Tvarogu treća godina za redom kako je u hrvatskoj kuglačkoj eliti.

Za razliku od njega Predrag Turk je prvog dana razočarao s, za ovaj rang natjecanja, slabih 542 čunja i već je bio gotovo otpisan. A onda je u nedjelju odigrao sjajnih 594 čunja, što je bio 4. rezultat drugog dana, i odjednom se našao na rubu onih za super završnicu. Na kraju je s 1.136 čunjeva završio kao 20. kuglač Hrvatske, a 8 mu je čunjeva nedostajalo za daljnji plasman. Tek tada je bilo vidljivo koliko ga je koštao slab nastup u subotu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.