ZABRINJAVAJUĆE

Tri kola prije kraja prvenstva 1. hrvatske kuglačke lige Željezničar je izgubio još jednu utakmicu i stigao na mjesto na tablici koje vodi u niži rang. Ono što zabrinjava više od poraza je slabi momčadski rezultat, samo 3.358 čunjeva, što je na gostovanju kod splitskog Poštara bilo dovoljno tek za 1:7 poraz.

I u prvom i u drugom bloku željezničari su bili bez ikakvih šansi za neki povoljan rezultat jer su domaćini igrali izuzetno dobro i napravili prosjek gotovo 610 čunjeva. U prvom bloku za Željezničar je Luka Požega napravio najbolji pojedinačni rezultat, ali je on bio „samo“ 588 čunjeva u odnosu na protivnika koji je srušio 632. U tom prvom bloku nastupili su još Luka Štrukelj (563) koji je, obzirom na malo prvoligaško iskustvo, donekle zadovoljio, te Igor Ružić (552) za kojega se to ne bi moglo reći. Počasni poen je u drugom bloku osvojio Josip Filajdić (568), a ono što nije dobro je da je to bio drugi rezultat u momčadi jer su Predrag Turk (546) i Franjo Gosarić (541) odigrali slabo, razočaravajuće.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/174/pregled_kola/15.pdf

Druga ekipa Željezničara gostovala je kod druge ekipe Lepoglave i već u prvom bloku su postavili ekipu za pobjedu. Sva trojica su odigrala vrlo dobro, ali su pri tome osvojena 2 poena i što je interesantno najbolji je ostao bez njega. Poene su osvojili Bojan Kuzma (545) i Igor Ružić (555) dok je Zvonimir Turk (558) ostao bez njega. Zbog nastupa juniora na prvenstvu Hrvatske „punu minutažu“ u drugom bloku dobio je i kadet Noa Branilović (531) koji je također osvojio poen za njega odličnim rezultatom, a šesti poen djelo je Franje Gosarića (549).

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/168/pregled_kola/16.pdf

Kolo prije kraja 3. hrvatske kuglačke lige druga ekipa čakovečkog Željezničara, već prvaci lige, bila je na teškom iskušenju kod gradskog rivala Zanatlije, ali je ipak pobijedila 5:3. Dvoboj Zanatlije i Željezničara 2 bio je derbi u pravom smislu te riječi. Iako se nakon prvog bloka činilo da će Željezničar 2 lako do pobjede jer su poveli 2:0 nakon odličnog nastupa Luke Štrukelja (575) i dobrog Franje Gosarića (555) kuglači Zanatlije vratili su se u igru u drugom bloku kada su Jurica Petković (547) i Franjo Žarković (541) rezultat izjednačili na 2:2 i sve je ostalo na zadnjem bloku. Tu je Željezničar 2 imao jednu slabu točku gdje se istopila sva prednost u čunjevima i o pobjedniku je odlučivao direktni dvoboj zadnjeg para u kojem je Igor Ružić (552) bio bolji od Rajmonda Pokrivača (549) pa su na kraju željezničari slavili 5:3 zahvaljujući boljem momčadskom rezultata za sitna 4 čunja.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/168/pregled_kola/17.pdf

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.