VRLO SLAB POČETAK

Počelo je prvenstvo u HEP Hrvatskoj kuglačkoj super ligi u kojoj se 5. sezonu za redom natječe i čakovečki Željezničar. Već u prvom kolu čakovečki su kuglači morali na daleko i teško gostovanje u Split, ekipi Poštara s kojom imaju uglavnom negativna iskustva pa je tako bilo i ovoga puta.

Domaćini su odigrali odličnu utakmicu srušili 3.733 čunja što je prosjek od preko 622 čunja pa da su kuglači Željezničara odigrali i na maksimumu svojih mogućnosti ne bi mogli do bodova. No oni su odigrali daleko ispod objektivnih mogućnosti pa je sve to rezultiralo maksimalnim porazom 0:8. Dovoljno je reći da niti jedan kuglač nema 600 čunjeva na relativno lakoj splitskoj kuglani, a da se samo jedan približio, da bi se zaključilo kako su željezničari odigrali ovu utakmicu. Najbolji pojedinac u njihovim redovima bio je Franjo Gosarić s 588 srušenih čunjeva, što je donekle zadovoljavajući rezultat iako niti on nije igrao posebno dobro, dok su svi ostali bili s još puno više tehničkih grešaka, kako u igri u pune tako i u čišćenju. Uostalom sami rezultati najbolje govore o igri: Igor Ružić 577, Zoran Jagić 568, Bojan Košak 564, Josip Filajdić 562, Denis Košak 543.

Ovakvi rezultati nisu dovoljni niti za našu domaću kuglanu koja je daleko teža nego splitska pa sve to treba biti znak upozorenja (ne još i znak za uzbunu) da se na treninzima treba uozbiljiti, a također da pojedinci u ekipi ne mogu biti na temelju stare slave. U Željezničaru su svjesni da im prva 4 kola donose izuzetno težak raspored, ali to ne znači da se te utakmice mogu igrati s malim rezultatima.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/289/pregled_kola/1.pdf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.