VICEPRVACI HRVATSKE

Ovoga vikenda održana su 2 prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije. U Zagrebu je igrano prvenstvo parova za kadete, a u Čakovcu prvenstvo parova za mlađe juniore. Na oba prvenstva nastupili su i mladi kuglači našeg Željezničara.

Prvo o onom uspješnijem prvenstvu koje je u nedjelju održano na kuglani SRC Mladost u Čakovcu, prvenstvu Hrvatske za kuglače do 18 godina starosti i ono je donijelo novi trofej Željezničaru. Iako nakon nastupa para Konrad Vikert i Leon Igrec nitko nije bio siguran da mogu do medalje njihov rezultat je bio na granici toga. Igrali su prvi i svi nakon njih imali su taj rezultat kao cilj, a bio je varljiv, nije bio slab, ali niti odličan. Par Željezničara srušio je ukupno 1.016 čunjeva, a pojedinačno daleko veći je bio doprinos Konrada Vikerta sa srušenih 533 čunja, dok je Leon Igrec srušio 483, no i on se popravio za 41 čunj u odnosu na nastup dva dana ranije. Kako je prolazio nastup drugih parova sve je vidljivije bilo da je tih 1.016 čunjeva varljiva brojka i tek je par zagrebačkih Ponikva uspio biti bolji, iako su ih opasno ugrožavali i parovi delničkog Goranina i Zaboka, ali su na kraju svi zaostali za po nekoliko čunjeva.

Treba još istači da su Konrad Vikert i Leon Igrec bili najmlađi par prvenstva, tek 15 godišnjaci, a prošlogodišnji državni prvaci u kategoriji kadeta. Ovim su rezultatom pokazali očiti talent kojega sada samo treba nadograđivati marljivim treninzima pa onda možemo očekivati još odličnih rezultata u budućnosti.

U petak su na prvenstvu parova RH za kadete nastupili Noa Branilović i Leon Igrec. Na zahtjevnoj kuglani Zagreb nisu se očekivali spektakularno visoki rezultati, ali svejedno kao par srušili su premalo čunjeva u odnosu na njihove objektivne mogućnosti. Posebno se to odnosi na Leona Igreca (442 čunja), dok je Noa Branilović odigrao prosječnih 469 čunjeva. S ukupnih 911 čunjeva završili su na 6.mjestu, a na momente njihova potpuno dekoncentrirana igra tim više ljuti kad se vidi da im je do bronce nedostajalo svega 16 čunjeva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.