VELIKI BOD

Dramatično je u subotu ponovno bilo na kuglani u Čakovcu. U goste Željezničaru došla je vrlo dobra momčad Osijeka, opravdala taj epitet, ali se niti kuglači Željezničara nisu dali pa je na kraju sve završilo neriješeno 4:4.

Utakmica je počela s dvobojima koje su domaćini očekivali. Iz njih Željezničar je izašao kao gubitnik u čunjevima, ali je u poenima rezultat bio 1:1, zahvaljujući najboljoj igri Luke Požege na čakovečkoj kuglani od dolaska u klub. Srušio je 631 čunj i time ublažio ogroman minus u čunjevima koji je nastao zbog izrazito loše igre Ninoslava Mikaca (528). Utakmica se prvi puta lomila u drugom bloku kada su Osječani bili nadomak oba poena, ali ih je u tome spriječio Denis Košak (578) posebno dobro odigravši u posljednjem, odlučujućem setu. Na sličnom nivou odigrao je i Predrag Turk (576), ali mu je to bilo premalo protiv najboljeg Osječana Liovića (631). Tako se u posljednje dvoboje krenulo rezultatom 2:2, ali uz prednost gostiju od 68 čunjeva i opet se ponavljala slična situacija kao kod prošle domaće utakmice. Za barem bod trebalo je osvojiti oba poena, a prema imenima onih koji su nastupali u zadnjem bloku to se nije činilo lako ostvarivim. Ali ipak se uspjelo. Utakmicu sezone odigrao je Bojan Košak (603) i osvojio poen, a priča za sebe je drugi dvoboj. U njemu je loše krenuo Zoran Jagić (269), ali je i pored toga uspio osvojiti set, a onda domaći trener ubacuje džokera s klupe. U igru ulazi Josip Filajdić, tragičar u posljednjem domaćem susretu, odigrava sjajnih 60 hitaca (307) i od tragičara pretvara se u dobitnika jer osigurava poen, a time i bod Željezničaru. Nakon utakmice i jedni i drugi su se pitali da li su bod osvojili ili izgubili, ali ono što je najvažnije ovaj bod će zlata vrijediti Željezničaru u nastavku prvenstva.

Prvi dio prvenstva ovime je završen, Željezničar je osvojio bodova koliko se i nadao, a vrlo je interesantna situacija na tablici gdje samo bod više od Željezničara ima četvrti na tablici, a samo bod manje pretposljednji. Zanimljivo će biti od sredine siječnja kada se nastavlja liga.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/199/pregled_kola/9.pdf

U susretu 5. kola 3. HKLS  između Obrtnika 2011 i Željezničara 2 nije bilo nikakve dramatike već ga je jednostavno trebalo odraditi. Željezničari su ga odradili kvalitetno, a najbolji su bili povratnik u momčad Luka Hojski (576), Goran Vrček (563) i Luka Štrukelj (558).

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/214/pregled_kola/5.pdf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.