VELIKA POBJEDA ODRŽALA ŽELJO NA ŽIVOTU

Željezničar je u naletu. U dvije ovogodišnje domaće utakmice uz odličnu igru ostvario je obje pobjede. Nakon što je pred tri tjedna u Čakovcu sa 6-2 pao trećeplasirani splitski Poštar, uz izvanredni momčadski učinak od 3570 drva, u subotu je još teže stradala u tom trenutku četvrtoplasirana zagrebačka Grmoščica. Željezničar je novom velikom predstavom srušio 3502 čunja što je bilo dovoljno za visoku pobjedu od 7-1 uz 85 drva prednosti.

A nije ni izbliza mirisalo na nešto takvog u početku, čak štoviše, nakon 90 kugli atmosfera je bila prilično komorna i djelovalo je da će Grmoščica i nadalje ostati neosvojiva za Željo (jedini klub kojeg Čakovčani još nikada nisu pobjedili). U tim trenucima Ninoslav Mikac (260) i Bojan Plevnjak (251) već su bili gotovo sto čunjeva iza Galjanića (602), a Predrag Turk gubio je pred zadnju stazu od Matića sa 2-1 u setovima i za 16 čunjeva. I tada kreće veliki preokret kojeg je detonator bio upravo Turk. Praktično nepogrešivim hicima u posljednjoj izmjeni nadjačava Matića sa 163-133 te sa ukupnih 597-583 izjednačava za Željo na 1-1, ali pozamašnih 77 čunjeva ostali su na strani gostiju.

Na zanosu teško izborenog izjednačenje, u srednjem bloku Zoran Jagić i Franjo Gosarić igraju iznimno. Jagić je prvo „ukrao“ set Milanu Uzelcu na 158-151, na što mu Uzelac uzvraća u naredna dva  (147-149, 151-163), ali baš kao i satnicu ranije kod Turka, Jagić situaciju rješava u samom finišu kada je sa 158-135 iskoristio kiks protivnika za konačnih 614-598 što je ujedno kako se kasnije ispostavilo bio i najjači učinak dana. Istovremeno Gosarić je držao sat kuglanja Fučkaru. Da nam je netko unaprijed kazao kako će popularni Gus proslavljenog internacionalca Fučkara „počistiti“ i to za 45 drva (229-184), poslali bi ga direktno na psihijatriju. A upravo se to dogodilo. Fučkar bi se još nekako držao u pune, čak štoviše na kraju bio čak i jači u tom segmentu (363-375), ali kada bi došlo čišćenje Gosarić je ili devetkama ili iznenađujuće dobrim skidanjem pozicijama svaki put odjurio te već nakon tri staze osigurao poen koji je na koncu u čunjevima bio izražen sa 592-559.

3-1 za Željo, ali 28 čunjeva još uvijek u korist Grmoščice obećavali su napetu završnicu. Međutim, zagrebački zeleni ubrzo su se raspali te je bilo samo pitanje rutine privesti susret kraju. Špiljar i Rosandić kombinirano su napravili tek 503, pokrivši sličan kiks Željezničarovih Mikca i Plevnjaka sa početka pa je probuđeni Bojan Košak protiv svoje najveće pogreške karijere (pred par godina izgubio polusezonu upravo u dresu Grmoščice) bez poteškoća sa 575 donio za čakovečku ekipu novi poen te uz to i „pola vagona drva“. Najbolji igrač Željezničara, Tomislav Tvarog, postavio si je visoke standarde pa je njegovih 287 na pola nastupa izgledalo kao da nikako ne igra. Ubacivši u brzinu više do kraja je srušio dodatnih 326 i sa zbrojem od 613 ostavio inače solidnog Tonkovića (572) miljama iza sebe potvrdivši veliku pobjedu Željezničara od 7-1.

Osim dva boda za pobjedu, nagrada je stigla i u obliku ostalih rezultata – izgubio je Medveščak, izgubio je Kandit pa je Željo ostao i dalje u igri za osmu poziciju za koju bi mu prema nekim optimističnim projekcijama bile dovoljne dvije domaće pobjede upravo protiv Kandita i Bjelovara. Iako bi s obzirom na trenutnu formu i momčadski momentum najrađe da se ti susreti igraju još ovaj tjedan, nažalost slijedi prvenstvena pauza od dvadesetak dana pa ključni dvoboji na raspored dolaze tek u ožujku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.