VAŽNI BODOVI

Ono čemu su se u čakovečkom Željezničaru nadali ostvarili su u 15. kolu 1. hrvatske kuglačke lige. U susretu protiv zagrebačke Grmoščice zabilježili su uvjerljivu 7:1 pobjedu i time bi gotovo sigurno osigurali ostanak u najvišem državnom rangu da se nije dogodio neobičan rezultat u susretu direktnih konkurenata Bjelovara i Đurđenovca u kojemu je Đurđenovac kao gost došao do visoke pobjede. Tako će sada do posljednjeg kola sve biti i dalje neizvjesno.

U utakmici protiv Grmoščice put do pobjede olakšao je i zbog bolesti izostanak najboljeg njihovog kuglača Damira Fučkara, ali to nimalo ne umanjuje pobjedu Željezničara jer je ostvarena vrlo dobrom igrom cijele momčadi, za razliku od utakmice od pred tjedan dana. Ovoga puta upravo je Željezničar u utakmicu krenuo furiozno i već nakon prvog seta napravio 50-ak čunjeva prednosti. Posebno je dobro krenuo Predrag Turk srušivši u prvom setu sjajnih 177 čunjeva. Nije nastavio jednako dobro, ali je u završnom setu ponovno bio odličan, završio na 603 čunja, osvojio poen i na kraju postao prvo ime susreta. U tom prvom bloku uspješno mu je pomagao Ninoslav Mikac (572) osvojivši drugi poen, a razlika u čunjevima nakon prvog bloka bila je 73 čunja. Tako je omogućen lakši nastavak pa je u drugom bloku Luka Požega (596) osvojio i treći poen, a Josip Filajdić (577) je ostao bez njega, uz kvalitetan nastup. Zadnjem bloku, u kojemu je nastupila dinastija Košak, preostalo je samo da sačuvaju prednost. Denis Košak (574) je odigrao od početka dobro, ali je zato tata Bojan (264) „trokirao“ pa ga je nakon 60 hitaca zamijenio Zoran Jagić i odigrao sjajnih 306 čunjeva i time osvojio i sedmi poen za Željezničar.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/199/pregled_kola/15.pdf

Dosta neizvjesna je bila utakmica između druge ekipe Željezničara i križevačke Elektre jer su gosti pružali vrlo dobri otpor vodećoj momčadi lige. Već u prvom bloku vidjelo se da će to biti ravnopravna utakmica. Blok je završio 1:1, uz samo 4 čunja za goste. Poen za domaće osvojio je Bojan Kuzma (566). Činilo se da je utakmicu prelomio drugi blok u kojemu su Goran Vrček (539) i Zvonimir Turk (541) osvojili oba poena i donijeli 64 čunja pozitive. Unatoč svemu tome utakmica je praktično ipak odlučena u zadnjem setu zadnjeg bloka u kojemu je Luka Štrukelj (553) osvojio poen, a uz pomoć Božidara Igreca (532) uspio i sačuvati još 40 čunjeva viška za pobjedu

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/214/pregled_kola/13.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.