TROSTRUKA PROMOCIJA

Posljednje ligaško kolo donijelo je većem dijelu publike koja je ispunila čakovečku Mladost trostruko slavlje koje je garnirano najslađom pobjedom sezone nad starim poznanicima iz Lepoglave. Unatoč činjenici da je utakmica bila apsolutno bez utjecaja na konačni poredak, jer su pobjedom Siska dan ranije sve čelne pozicije zacementirane, igrači obje momčadi su „grizli“ gotovo kao da se igra „živa“, a ne tek revijalna utakmica za prestiž. A u takvoj igri Željezničaru se vratilo sve ono od pred koji dan – za razliku od susreta protiv Novske, sad su Željezničari bili ti koji su imali odgovor na svaki pokušaj napada gostiju iz Lepoglave pa su ih uz blagu naklonjenost čunjeva porazili sa 7-1 uz 61 drvo fore. Posebno su impresivna bila prva dva para čakovečkog kluba odigravši na prosjeku od 586 čunja.

Željezničarov uvoz iz Lepoglave, Tomislav Tvarog (572), riješio je problem u vidu svog „susjeda“ Posavca (547), dok se Predrag Turk (577) po istom receptu obračunao s nekadašnjim suigračem Vreskom (560). Uz prazan hod tokom trećeg seta (126) Bojan Košak je drugi put u tri dana stigao do 594, što pa je bilo previše za Bojana Plevnjaka (559). Kvartovski dvoboj Putjana i Martana za potonji je dobio igrač utakmice Ninoslav Mikac (603), a na štetu Zvonimira Plevnjaka (572). Semafor je pokazivao 4-0 i 108 razlike te je Lepoglavi prijetila lagana katastrofa koju su spriječili kako Željezničarov trener Žinić ubacivanjem rezerve Bojana Kuzme (533) tako i Zlatko Turk koji je za Lepoglavu srušio 585, uzeo počasni poen i razliku sveo u pristojne okvire. Zoran Jagić (549) pa je u završnici igrajući flaster na Rajmondu Pokrivaču (544, bilo mu potrebno 556) omogućio suigraču Bojanu Košaku osvajanje drugog mjesta u poretku za igrača lige. Tako su Željezničari uz pjesmu navijača sunčano proljetno popodne ispunili ne samo pobjedom već i trostrukom promocijom u kojoj je dobitnik bio kako klub kao novi prvak tako i njegovi igrači Zoran Jagić te Bojan Košak koji su u individualnom poretku za igrača lige zauzeli prva dva mjesta, dok se Pokrivač morao zadovoljiti trećom pozicijom.

Pred Željezničarom je najosjetljivije razdoblje od tri tjedna u kojem periodu do kvalifikacijskog vikenda neće biti nikakvih natjecateljskih dvoboja pa prijeti opasnost gubitka igračkog tonusa što će se pokušati izbjeći upoznavanjem Medveščakove kuglane u Zagrebu gdje će Željo održati nekoliko treninga kako bi se što bolje pripremili za okršaje s prvacima ostalih regija. Jer na putu do željenog prvoligaškog društva i ponavljanja uspjeha iz 2009. godine tek je pola posla obavljeno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.