TOPLO – HLADNO

Nakon prošlotjedne pobjede kod Podravke, Željezničar 2 prizemljen je kod Varteksa. Kombinacija slabijeg nastupa Željezničara uz najbolji rezultat čitavog kola kod Varteksa (3254) rezultirala je porazom od 6,5-1,5 uz 98 minusa.

Tokom prve dionice sva tri poena mogla su pripasti bilo kojoj ekipi – tren se činilo da ih Željo drži sve, čas je takva situacija bila na strani Varteksa. Goran Vrček (523) pokleknuo je u finišu, baš kao što je siguran poen ispustio i Zvonimir Turk (251) serijom promašaja u završnici. No, u tom duelu svoje prste su imali i Luka Štrukelj (261) te trener Crnčec koji su donijeli u najmanju ruku neobičnu odluku da se mijenja igrač (Štrukelj) koji unatoč ne baš upečatljivoj igri ipak vodi sa čvrstih 2-0 u setovima sa nekoliko desetaka drva plusa. Posljednjom kuglom kakvu takvu nadu Željezničaru je održavao Luka Hojski (570) koji je izvukao pola poena.

Međutim, od prve kugle nastavka vidjelo se da ovo neće biti dan Željezničara. Još jedna dvojbena odluka sa postavljanjem Stanislava Štrukelja u sastav pokazala se pogrešnom jer je isti srušio tek 238, a Nikola Turk koji ga je zamijenio nije bio osobito uspješniji (248) te je u tom duelu Varteksov Drožđek (574) praktično sam riješio utakmicu. Doduše Igor Kolarić (524) je donio Želji jedan poen, ali s obzirom da isto nije uspjelo i Matiji Vikertu (541) pobjeda Varteksa nije dolazila u pitanje.

Ovakav ishod može se okarakterizirati i malom sportskom osvetom Varaždinaca iz čijih su redova ovog ljeta trojica najboljih kuglača pristupila upravo Željezničaru, koji se ovom prilikom nisu proveli najbolje protiv bivših suigrača.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.