TEŠKO PROTIV NAJJAČEG

U 5. kolu 1. hrvatske kuglačke lige u Čakovcu je gostovala trenutno najbolja hrvatska kuglačka momčad Mertojak iz Splita. Protiv ekipe pune reprezentativaca, sadašnjih i bivših, bilo kakav uspjeh mogla je biti samo slučajnost.

Na kraju je bilo objektivnih 6:2 za goste, ali sam početak bio je vrlo zanimljiv. Prvi blok donio je dvoboj dvojice mladih reprezentativaca Hrvatske, Željezničarovog Luke Požege i Mertojakovog Hrvoja Martinovića. U odličnom dvoboju uspješniji je bio Požega koji je konačno odigrao odličnu domaću utakmicu i sa srušenih 620 čunjeva za 6 čunjeva bio bolji od Marinovića. U drugom dvoboju ovog bloka Franjo Gosarić se sve do posljednjeg seta odlično držao protiv Ivana Totića, još jednog reprezentativca. Do tog posljednjeg bloka sve su opcije bile u igri, a onda je u posljednjem setu Totić odigrao odlično, završio na 599 čunjeva, a Gosarić slabo pa je zaostao 30 čunjeva. Nakon tih 1:1 i sastava dvoboja u drugom bloku očekivala se daljnja neizvjesna borba, ali je ovaj puta zakazao najbolji kuglač Željezničara u dosadašnjem dijelu prvenstva Predrag Turk (547) i zbog skromnog rezultata izgubio poen. Bojan Košak (551) odigrao je na nivou svojih dosadašnjih nastupa što je bilo premalo za još jednog reprezentativca Mušea (618). Tako je nakon drugog bloka utakmica gotovo riješena, kako zbog vodstva gostiju 3:1 tako i zbog činjenice da je u zadnjem bloku za goste nastupao njihov najpouzdaniji kuglač Andrej Kovač. Protiv njega poen je izgubio Igor Ružić (555), a još jedan poen za Željezničar osvojio je vrlo dobri Tomislav Tvarog (593).

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/126/pregled_kola/5.pdf

Željezničar 2 je gostovao kod Koprivnice i u ne osobito kvalitetnoj utakmici došao do 5:3 pobjede zbog ukupno 86 čunjeva više od protivnika. Međusobni igrački dvoboji završili su 3:3, ali su „željezničari“ uvijek srušili više čunjeva, čak i u jednom dvoboju bez poena. Kod Željezničara 2 najbolji Bojan Kuzma (533) i Denis Košak (517).

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/141/pregled_kola/3.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.