TANDEM KADETA PRVACI HRVATSKE

Nova radost kuglača Željezničara. Ponovno imaju prvake Hrvatske, ovaj put to je ostvareno u kategoriji kadeta, u disciplini tandem. Prvenstvo Hrvatske održano je na čakovečkoj kuglani Mladost, a mladi kuglači Željezničara, uz dobar nastup, iskoristili su i domaću kuglanu kao prednost za osvajanje naslova prvaka Hrvatske.

Da misle ozbiljno tandem kadeta Željezničara u sastavu Konrad Vikert i Leon Igrec pokazali su već tijekom kvalifikacija u kojima su zauzeli prvo mjesto i tako si osigurali dobar startni broj za kasnije dvoboje. U četvrtzavršnici pobjedili su tandem Goranina iz Delnica, u poluzavršnici jedan tandem zagrebačke Grmoščice i u završnici drugi tandem istog kluba. To ovako izgleda dosta jednostavno, ali je bilo stresova koje su si djelomično, čak i većinski, sami priredili, a dio i zbog sve kvalitetnijih protivnika kako se išlo prema završnici. Rezultati kojim su pobjeđivali protivnike bili su 1:1 (30:17), i dva puta po 2:0, s time da su kod tih 2:0 i jedan i drugi dvoboj dobili u doigravanju drugog seta, nakon izjednačenih čunjeva u setu. To pokazuje koliko je bilo izjednačenosti u pohodu do naslova prvaka i koliko su se mladi „željezničari“ pokazali psihički stabilnima.

Još treba naglasiti da je to za Igreca već drugi naslov prvaka ove godine jer je na proljeće osvojio i naslov pojedinačnog prvaka u kategoriji 12 godišnjaka.

Također treba spomenuti da je na prvenstvu nastupio još jedan tandem Željezničara u sastavu Grgur Međimurec i Noa Branilović, ali se nisu uspjeli plasirati u završnicu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.