TAKO BLIZU BODU

Utakmicu 12. kola 1. hrvatske kuglačke lige protiv Zadra Željezničar je odigrao u ranijem terminu od predviđenog rasporedom jer je to odgovaralo klubovima pa su se oni tako i dogovorili. Željezničaru je odgovaralo prije svega jer su mogli igrati kompletni i potiho se nadali da mogu do bo(ov)a protiv treće ekipe lige. Nažalost to nisu uspjeli, a presudila su 2 čunja, bilo je 5:3 za Zadrane.

Utakmica je počela slabo za domaćine jer je Predrag Turk u prvom setu odigrao 119 čunjeva i samo u tom setu zaostao 35 čunjeva, a Josip Filajdić je igrao sasvim prosječno, uz to ponovno nervozno (što je donijelo i dekoncentraciju) pa protiv najboljeg kuglača gostiju Borne Bakrana (627) nije mogao niti blizu poenu. Na sreću Turk se pribrao i u slijedeća 3 seta odigrao odlično što mu je na kraju uz 581 čunj i 3 seta donijelo i poen. Filajdića (266) je zamijenio Franjo Gosarić (277), ali je samo neznatno poboljšao rezultat. Tako je nakon prvog bloka bilo 1:1, ali velikih 90 čunjeva zaostatka što je protiv tako jakih momčadi teško nadoknaditi. U drugom bloku vidjeli smo pravu dramu u dvoboju mladih kuglača, domaćeg Denisa Košaka i gostujućeg Andrije Božićevića. Do zadnjeg hica su se izmjenjivali u vodstvu da bi na kraju Božićević bio bolji za 1 čunj (582:583). I ta 2 čunja odnijela su 1 bod Željezničaru jer da je pobijedio Košak krajnji rezultat bio bi 4:4. U drugom dvoboju tog bloka Luka Požega (566) je došao do poena, ali još jednom neuvjerljivom igrom, pa je razlika čunjeva smanjena svega za 23. U takvoj situaciji gosti su bili u prilici birati dvoboje u zadnjem bloku i odabrali su osvojiti još jedan poen i zadržati razliku čunjeva u čemu su uspjeli, a interesantno je da je utakmica na kraju završila upravo razlikom iz prvog bloka, 90 čunjeva i 3:5. Još jedan poen za Željezničar osvojio je Tomislav Tvarog (585), dok Zoranu Jagiću 579 nije bilo dovoljno za to.

 

12. kolo 3. hrvatske kuglačke lige na rasporedu je imalo međimurski dvoboj u kojem je druga ekipa Željezničara bila bolja od Prosvjetara 6:2. Početak utakmice nije obećavao da će Željezničar 2 i dalje ostati neporažen jer je Prosvjetar poveo 2:0, poenima koje su osvojili Zvonimir Plevnjak (581) i Josip Šarić (544). ali uskoro se pokazalo da je to sve što je Prosvjetar u ovoj utakmici uspio osvojiti. Drugi i treći blok u cijelosti su pripali Željezničaru. Četvorki Igor Ružić (556), Božidar Igrec (540), Zvonimir Turk (546), a pogotovo najboljem kuglaču utakmice Franji Gosariću (589) nitko se više iz Prosvjetara nije mogao suprotstaviti pa je na kraju bilo 6:2, uz 159 čunjeva, za Željezničar 2. Svakako treba spomenuti opet sjajni momčadski rezultat Željezničara 3.300 čunjeva, koji je na razini 1B lige.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/168/pregled_kola/12.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.