SUPROTNO OČEKIVANOM

U Osijeku je održana završnica prvenstva Hrvatske za seniorske muške parove na kojemu su pravo sudjelovanja izborila 32 najbolja para Hrvatske, a među njima čak 2 para čakovečkog Željezničara. Za jednog od tih očekivalo se da će biti ozbiljan konkurent i za najviše plasmane, a za drugi se vjerovalo da može ugodno iznenaditi.

Prvi je nastupio par Ninoslav Mikac-Franjo Gosarić i odigrao upravo onako kako se i očekivalo. Ninoslav Mikac bio je konstatan cijelo vrijeme nastupa i srušio 575 čunjeva, a njegov partner Franjo Gosarić malo je rezultatski „šetao“ od seta do seta, ali je svejedno srušio solidnih 558 čunjeva. Ukupno gledajući to je bio ujednačeni nastup i odmah se znalo da će plasman biti vrlo dobar jer ukupnih 1.133 čunja je to jamčio. Na kraju osvojeno je vrlo dobro 8. mjesto što je jedan od najboljih plasmana međimurskih parova na državnim prvenstvima.

Poslije ovako dobrog nastupa s posebnim se zanimanjem očekivao nastup drugog, nominalno jačeg, para Željezničara. A taj nastup donio je na jednoj stazi oduševljenje, a na drugoj nevjerovatno neugodno iznenađenje. Tomislav Tvarog je iz hica u hitac, iz seta u set, oduševljavao i srušio ukupno 617 čunjeva, a istovremeno njegov partner Predrag Turk igrao je početnički, s nevjerovatno mnogo tehničkih pogrešaka i srušio 487 čunjeva, sigurno njegov najslabiji rezultat u posljednjem desetljeću, ako ne i dulje. To je za posljedicu imalo znatno slabiji plasman ovog para od očekivanog jer je 1.104 čunja bilo dovoljno za 14.mjesto. Kraj sjajne igre Tvaroga Turk je trebao srušiti za njega gotovo uvijek dostižnih 570 čunjeva i to bi bilo dovoljno za medalju. Nažalost to je ostala samo želja.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.