STRUJNI UDAR

Sudbinu starijih kolega dan prije proživjeli su kod Željezničara 2. U derbiju dosadašnjeg dijela sezone gostovali su kod pojačane Elektre iz Križevaca te izgubili sa 6-2 i 45 razlike čime su vodeće mjesto prepustili ekipi Obrtnika iz Oroslavja. Kolika je bila želja kod čakovečke momčadi da se već u direktnom dvoboju s glavnim konkurentom prvenstvo usmjeri na Željezničarov mlin vidljivo je iz činjenice što su specijalno za ovu prigodu angažirane i usluge prvotimca Franje Gosarića koji je trebao dati sigurnost i čvrste brojke (dan ranije na kvalifikacijama pojedinačnog prvenstva MKSa debelo je popravio osobni rekord na impresivnih 630), a isto je kod igrača Elektre izazvalo prilično ogorčenje i revolt.

Željo je odlično otvorio. Jednu od najboljih partija u dresu Željezničara odradio je Luka Hojski koji je s 583 drva posve deklasirao Knapića (523). Poen se osvojio i tamo gdje se nismo nadali – odlični Goran Vrček (559) u potpunosti je nadigrao nekadašnjeg prvoligaša Štefoića (518) čije je ponašanje na susretu podosta neprilično. A problemi su nastali tamo gdje se to nije smjelo dogoditi. „Pojačanje“ Franjo Gosarić bio je posve izgubljen kuglajući poput početnika (250) pa se pribjeglo posve neplaniranoj zamjeni u kojoj ulozi se nije snašao Zvonimir Turk pa je Cenko s 561 lakoćom nadvisio zbroj spomenutog dvojca od slabih 497 i vratio Elektru na podnošljiv zaostatak.

U nastavku potpun raspad sistema kod Željezničara. Matija Vikert neshvatljivo očajan (234), a Nikola Turk kao još jedna izvanredna zamjena jedva za čunj jači pa je Kirin unatoč za njega slabom učinku od 532 ne samo izjednačio već donio i zalihu čunjeva Elektri. Kako su i Igor Kolarić (521) i Luka Štrukelj (525) izgorjeli uslijed važnosti susreta, unatoč ne osobitim brojkama Horvat (536) i Šimatović (529) odveli su Elektru do pobjede.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.