SRETNO DO POBJEDE

Konačno se dogodilo i to. Kuglači Željezničara došli su do prvih bodova u ovosezonskom prvenstvu HEP kuglačke super lige. Za to im je trebalo 7 kola, ali raspored utakmica niti nije davao puno šansi prije toga. U ovom kolu gost Željezničara bili su kuglači zagrebačkog Medveščaka 1958 i Željezničar je do bodova došao pobjedom 6:2 jer je bio manje slab u utakmici slabih rezultata jer je očito značaj utakmice utjecao na rezultate pojedinih kuglača.

Utakmica je bila izuzetno neizvjesna od početka do kraja, a konačni rezultat postavljen je u posljednjih 5 hitaca. Počelo je prema očekivanju. Znalo se da se najboljem kuglaču gostiju Kasumoviću ne može parirati pa je on osvojio poen, ali se Bojan Košak s 566 čunjeva pokušao što više se približiti njegovom rezultatu. Bitno je bilo da drugi kuglač Željezničara u ovom bloku dođe do poena i to je Franji Gosariću (556), unatoč samo prosječnoj igri, ipak uspjelo. Važni je bio nastup kuglača drugog bloka. U njemu su gosti išli s drugim jockerom, ali ih je u naumu spriječio Predrag Turk (579) u svojem prvom ovosezonskom pravom nastupu i osvojio važan poen. Njemu se pridružio Igor Ružić (560) koji nije igrao na dosadašnjem nivou sezone, ali je svejedno osvojio poen. Tako je pred posljednji blok bilo 3:1 za Željezničar, ali uz samo 5 čunjeva plusa tako da su sve opcije bile u igri. Iako se činilo da po imenima Željezničar ima prednost u posljednjem bloku Zoran Jagić i Denis Košak su se pobrinuli da nakon prvog seta to ne izgleda tako. No, trener domaćina već nakon 30 hitaca u igru ubacuje Željezničarovog jockera Luku Štrukelja. Taj zadnji blok iz seta u set mijenjao je pobjednika, a sve do posljednjih 5 hitaca gosti su bili pobjednici. Onda se dogodilo nešto netipično za dosadašnje nastupe Željezničara. Luka Štrukelj (547) osvaja poen i u zadnjim hicima značajno popravlja ukupni momčadski rezultat, a Zoran Jagić (557) nakon što je lomio živce gledatelja gotovo cijeli nastup u posljednjim hicima bitno smanjuje razliku u čunjevima i tako se Željezničar iz ponora vraća u pobjedu za 6 čunjeva.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/289/pregled_kola/7.pdf

Sa zanimanjem se očekivalo gostovanje druge momčadi Željezničara ove nedjelje protiv Obrtnika iz Oroslavja jer su po prvi puta nastupali u „originalnom“ sastavu. Bez obzira na to odigrali su odličnu utakmicu, srušili 3.410 čunjeva i pobijedili 5:3.

Već od početka bilo je jasno da će to biti utakmica velikih brojki jer Goran Vrček niti sa srušenih 589 čunjeva nije uspio do poena, ali je zato Noa Branilović (552) u četiri ujednačena seta osvojio poen. Nakon 1:1 u drugom bloku ponovno podjela poena, a oba željezničara su srušila jednako, po 564 čunjeva. Pri tome to Luki Hojskom nije bilo dovoljno za poen, a Zvonimiru Turku je bilo. Tako je prije zadnjeg bloka bilo 2:2, uz 29 čunjeva viška za Željezničar. U tom zadnjem bloku u presudnog čovjeka za pobjedu prometnuo se Božidar Igrec (568) koji je osvojio treći poen, a uz pomoć Luke Štrukelja (573) sačuvali su i 14 čunjeva viška što je presudilo za 5:3 pobjedu.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/285/pregled_kola/5.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.