SREĆA NA NAŠOJ STRANI

Pretposljednje kolo jesenskog dijela prvenstva čakovečkom je Željezničaru donijelo gostovanje u Pakracu, protiv kluba koji nije toliko pojedinačno jak koliko je to izuzetno ujednačena ekipa na domaćoj kuglani. To se potvrdilo i u ovoj utakmici gdje je Željezničar i uz pomoć sreće došao do nova dva boda rezultatom 5:3, uz ukupnih nula čunjeva razlike.

Ekipa Željezničara je bila postavljena tako da pokuša osvojiti 4 pojedinačna poena, a ako je ikako moguće i da koji čunj bude bolja od domaćina. U prvom naumu u potpunosti su uspjeli već od prvog bloka kada su Zoran Jagić (567) i Ninoslav Mikac (541) doveli ekipu u vodstvo 2:0. U drugom bloku računalo se na poen Predraga Turka (551), ali i nešto čunjeva razlike, no u tome se samo djelomično uspjelo jer je Turk pobijedio svega za čunj. U tom bloku vrlo dobro je odigrao i Franjo Gosarić (563) koji svojom ozbiljnošću treninga i rezultatima postaje sve jače ime među kuglačima. Prava drama odvijala se u trećem bloku. U njega ni Tomislav Tvarog (557), ni Igor Ružić (253) nisu krenuli kako treba. Kod vodstva 3:1 igrali su s previše nervoze i nakon polovice igre zadnjeg bloka pobjeda je bila kod domaćina. I onda trener Željezničara uvodi u igru Bojana Plevnjaka (276) čiji je posljednji, pomalo specifični trening u četvrtak vjerojatno doprinio da je u prvih 30 hitaca odigrao vrhunskih 155 čunjeva, potpuno anulirao prednost svog protivnika, a uz to i Tvarog je tu odigrao nešto bolje i sada je situacija bila izrazito na strani Željezničara. Da ne bi sve bilo jednostavno „željezničari“ su u zadnjem čišćenju zakuhali veliku dramu, pogotovo Plevnjak (čišćenje 27). Tako je došlo do situacije da u posljednjem hicu Tvarog i njegov protivnik odlučuju. Na sreću Tvarog je srušio dovoljno za izjednačen ukupni rezultat (3.308:3.308), dok je njegov protivnik promašio čunj koji bi donio neodlučan rezultat.

http://www.kuglanje.hr/files/lige/2018_2019/IV_stupanj/1_b_hkls/rezultati/1_b_hkls_10.pdf

Željezničar je gostovao kod najslabije ekipe lige ivanečke Ivančice, ali kako ove godine igraju za mladiće Željezničara 2 i ta je pobjeda značajna. Najveće zasluge za pobjedu u rezultatskom smislu imaju „igrački oporavljeni“ Denis Košak (541) i varirajući Zvonimir Turk (528), a poene s nešto slabijim rezultatima osvojili su još zajedno Bruno Halabarec (239) i Nikola Drožđek (264) te Božidar Igrec (492). Ukupno najboljem ovosezonskom momčadskom rezultatu doprinjeli su Bojan Kuzma (519) i Nikola Turk (512).

http://www.kuglanje.hr/files/lige/2018_2019/sjever/3_hkls_vz/rezultati/3_hkls_vz_9.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.