SOLIDAN OTPOR LIDERU

U 14. su kolu 1. hrvatske kuglačke lige naši kuglači dočekali ekipu splitskog Mertojaka i odigrali dobru utakmicu, ali za odličnu ekipu Mertojaka, koja je i službeni rekorder čakovečke kuglane, to je bilo premalo pa su gosti pobijedili 6:2.

Već sam početak utakmice pokazao je da će Željezničar pokušati što ozbiljnije se suprotstaviti favoriziranim gostima. U prvom bloku rezultat je bio 1:1, a poen je osvojio Luka Požega (565) koji ni ovoga puta nije blistao, ali je ipak bio bolji od suparnika. Denis Košak (571) igrao je protiv najboljeg kuglača gostiju Totića (634) pa nije mogao do poena. Drugi blok krenuo je dobro, ali samo u prvom setu. Ostala 3 uglavnom su bila u znaku gostiju. Predrag Turk (577) i Josip Filajdić (569) morali su priznati protivnicima da su znatno bolji i tu je utakmica već odlučena. No zato smo u posljednjem bloku prisustvovali dvama sjajnim dvobojima u kojima su željezničari odigrali odlično. Posebno se to odnosi na uglavnom pričuvnog kuglača prve ekipe Igora Ružića koji je srušio sjajna 623 čunja i osvojio drugi poen za Željezničar, dok Tomislavu Tvarogu sa 622 srušena čunja to nije uspjelo samo zbog promašaja u zadnjem hicu.

Ukupni rezultat Željezničara pred odlučujuće susrete ohrabruje jer 3.527 čunjeva se ne ruši često, a 3.625 gostiju pokazuje o kako se odličnoj ekipi radi. Uostalom oni su rekorderi čakovečke kuglane, a i ovoga puta srušili su prosjek od 604 čunja što rijetko kome u Čakovcu uspijeva i opet nisu bili daleko od rekorda. Zato ovaj poraz Željezničara nije nikakva tragedija niti iznenađenje, a ovom pobjedom ekipa gostiju preuzela je prvo mjesto na tablici.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/174/pregled_kola/14.pdf

Željezničar 2 je napravio još jedan korak k naslovu prvaka 6:2 pobjedom protiv imenjaka iz Koprivnice. Nije krenulo dobro za čakovečke u utakmici protiv koprivničkih željezničara. Gosti su u prvom bloku bili uvjerljivi i s prosjekom od 540 čunjeva poveli 2:0, uz visokih 70 čunjeva viška. Kada je i treći njihov kuglač počeo igrati na tom nivou činilo se da se domaćinima crno piše. Ali kakav bi to lider bio kada ne bi prevladao i takve trenutke pa su na kraju preostala četvorica kuglača osvojili poene, a uz to i znatno „narušili“ čunjeva. U drugom bloku istakao se mladi Konrad Vikert (551) koji je drugim rezultatom u svojoj ekipi pobijedio najboljeg gosta. Najvrjedniji rezultat postigao je Igor Ružić srušivši prvoligaški 581 čunj, a u grupi za pohvaliti je i Franjo Gosarić (548).

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/168/pregled_kola/15.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.