SLOBODAN PAD

Pred nepuna dva mjeseca Željezničar je na otvaranju sezone ostvario pobjedu i „kočoperio“ se s drugog mjesta na ljestvici. U tom trenutku sasvim sumnjamo da je itko mogao zamisliti da će mu to biti jedini uspjeh kroz dulje razdoblje. Jer zaredali su porazi, silazna putanja forme koji su kulminirali minulog vikenda kada je Željo dotaknuo samo dno. Doslovce. Od subote, Željezničar je fenjeraš u prvoj ligi. Nadamo se samo privremeno, tješimo se da je veliku ulogu u tome imao raspored prema kojem su do sada igrali većinom s momčadima koje streme ka vrhu, očekujemo da se vrate negdje propuštene prilike, ali prije svega da momčad pronađe osjećaj za kuglu i staze. Željo je kod osječkog Kandita izgubio sa 7-1 i 139 razlike. Kako nakon takvog konačnog rezultata objasniti da je Željo imao svoje šanse, da je bio „u igri“ za bodove?!? Teško. Ali pokušati ćemo.

Na polovici prvog bloka kod Željezničara je Tomislav Tvarog praktično već imao osiguran poen, Bojan Plevnjak je držao 2-0 u setovima, a u izglednoj poziciji je bio i Predrag Turk. Gotovo da bi u tom trenutku dali ruku u vatru da će Željo povesti barem sa 2-1, ako ne i čistih 3-0. Kao što je očito iz uvodno prezentiranog rezultata, sve se odvilo posve suprotno. Jedini koji je zadržao kontinuitet kvalitetne igre tokom cijelog nastupa bio je naravno Tvarog (601) koji je nadvisio Kneževića (568). Predrag Turk (532) potonuo je protiv neuvjerljivog Marka Jeličića (558), a situaciju je u negativnom kontekstu preslikao i Plevnjak (535) kontra Rupčića (564). 1-2 i -49 na „poluvremenu“ još je držalo utakmicu otvorenom.

Ali vrlo kratko. Jer već u narednih 30 kugli Kandit je izgradio dodatnih  76 plusa i priči je bilo kraj. Do završetka utakmice Bojan Košak (538), Ninoslav Mikac (530), a ovaj puta iznimno čak i Zoran Jagić (541) samo su gledali u nebo, križali se,  molili, psovali, nervirali se – ali pomaka ni igračkog ni rezultatskog više nije bilo. Begović (561), Nedeljko Jeličić (592) i Biloš (572) nisu dali da im se priđe ni blizu. Rijetko se, da ne kažemo nikada, Željezničaru događalo da mu paktično cijela momčad bude na 530, čim napuste Mladost međimurski kuglači se više ne snalaze na stazama, izuzev Tvaroga koji je konstanta gdje god se igralo. Posebno zabrinjava što pola momčadi čisti oko 160, neki jedva da stignu do 170, a to su brojke glede kojih poludi i trener rezervne momčadi kod svojih juniora.

Da subota ispadne još i gora pobrinuo se Bjelovar koji je napravio iznenađenje prvenstva pobjedivši do sada neporaženog Zaprešića, a onda je još i Velebit otkinuo bod Grmoščice i eto nama Želje na dnu. Takav rasplet naprosto nameće imperativ pobjede kada u subotu u Čakovec dođe Velebit. Jedina dobra vijest je da su bodovne razlike male, s jednom pobjedom već si u sigurnoj zoni. A i na Mladosti se Željezničari osjećaju ugodnije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.