SLAVLJE PRVAKA – IGRA DAVLJENIKA

Praćeni vjernim navijačima Željezničari su se uputili na posljednje gostovanje ligaške sezone kod Zanatlije iz Siska. Ono što je gledano iz perspektive vremenskog odmaka od pred par tjedana trebao biti derbi prvenstva pretvorilo se u najmanju ruku u neozbiljnu utakmicu. Iako su načelno imali namjeru pokazati se u šampionskom svjetlu, Željezničari su u Sisak stigli ipak preopušteni u slavljeničkom raspoloženju pa je njihov nastup ličio više na predstavu ekipe koja se bori za opstanak. Drugi poraz u sezoni s obzirom na ranije odlučeno prvenstvo prošao je bezbolno i krajnji rezultat od 3-5 i 98 razlike niti ne zvuči toliko loše koliko je u pravom smislu riječi grozan momčadski učinak kluba koji puca na prvu ligu. A ta brojka glasi (gotovo da nas je sram i navesti) tek 3067 čunjeva ili tek 511 po igraču. Individualni poeni su u svakom od tri bloka ravnomjerno podijeljeni među ekipama, ali je razlika u čunjevima neprestano bila na strani domaćina Zanatlije. I to naravno na vrlo niskim razultatima. Tako su primjerice Željezničari poene uspjeli dobiti na razinama koje su primjerenije trećeligašima – Predrag Turk na 505, Bojan Košak na 518 te Stjepan Jagić na 523. Učinkom je najbolji inače bio Zoran Jagić s 525, dok se nemaju čime pohvaliti Ninoslav Mikac (504) i Tomislav Tvarog (492).

S obzirom na ovakvu nimalo bajnu prezentaciju Željezničari će se morati iskupiti i završni dobar dojam zaslužiti pred domaćom publikom na promociji prvaka kada im u zadnjem kolu u goste dolazi Lepoglava kojoj će se nadamo se pred punim tribinama revanširati za jesenski poraz.

PH U-23 ekipno:

U katastrofalan klupski vikend idealno su se uklopili i Željezničarovi juniori koji su na državnom momčadskom prvenstvu zauzeli tek 13.mjesto s prosjekom manjim od 500 drva po kuglaču. Sve nade za neki zapaženiji plasman u samom je začetku pokopao Stanislav Štrukelj sa sramotnim 431 čunjem uz nevjerojatnih 19 promašaja. Gotovo jednaki broj praznih (16) imao je i Denis Košak čije je ukupno ostvarenje (487) ipak znatno bolje, ali daleko od potrebnog. Jedini kojeg se može apsolutno pozitivno ocjeniti je Luka Štrukelj s 547 dok je na granici prolazne ocjene bio Matija Vikert (522). Osijek, Zaprešić i Zanatlija iz Novske medalje su podijelili na nivou od 540 prosjeka. Ovo prvenstvo koje se održalo na kuglani Zagreb („Medveščakovoj“), na istoj onoj na kojoj su kroz mjesec dana i kvalifikacije za prvu ligu, uslijed svojih rezultata može biti opomena prvotimcima Željezničara pred njihove ključne nastupe u sezoni, posebice gledano kroz prizmu dostignuća u Sisku koja kuglana je prema riječima trenera juniora koji je u istom danu okusio oba objekta na približno identičnoj razini zahtjevnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.