SJAJNA DRUGA MOMČAD, SRAMOTNA PRVA

Dok o prvoj momčadi Željezničara moramo pisati uglavnom loše stvari mladići koji igraju u drugoj momčadi u 2.hrvatskoj kuglačkoj ligi oduševljavaju. U 7. su kolu gostovali kod favoriziranog varaždinskog imenjaka i pobijedili, ma što pobijedili, pregazili domaćine 6:2 i pri tome ponovno srušili momčadski više čunjeva nego oni iz prve momčadi, pa se sada u šali već ne zna koja je prva, a koja druga momčad.

U Varaždinu gotovo sve je bilo jasno već nakon prvog bloka u kojemu je sjajna trojka Čakovčana osvojila sva tri poena, najbolji kuglač utakmice Luka Štrukelj (615), Goran Vrček (579) i Zvonimir Turk (549). Uz 3:0 vodstvo ostalima su donijeli i 42 čunja prednosti. Za razliku od prve momčadi druga je to znala sačuvati, a Luka Hojski (578) je u završnici dodao još jedan poen. Uz njega razliku su čuvali Božidar Igrec (550) i Noa Branilović (538). Za ovaj uspjeh treba pohvaliti i trenera Nikolu Turka koji je izrazito studiozno postavio sastav, pravog igrača na pravog suparnika.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/285/pregled_kola/7.pdf

Posljednju šansu za osvajanje bodova prije drugog dijela prvenstva kuglači Željezničara propustili su ove subote kada im je u goste došla momčad Đurđenovca. Zbog  katastrofalne igre većeg dijela momčadi gosti su došli do pobjede 5:3, a presudila su 2 čunja (3.360:3.362).

Iako je izgledalo da će ishodu presuditi već velika greška u prvom bloku to na kraju nije jedino odlučilo u korist gostiju. A to u prvom bloku je bio neshvatljiv gubitak poena Franje Gosarića (577) koji tri hica prije kraja ima 1 čunj za srušiti. Dva puta ga promašuje i gubi poen za 3 čunja. Zato je njegov partner Igor Ružić (579) opet odigrao stabilno i donio poen. Drugi blok je pripao kuglačima Željezničara, a pri tome smo opet gledali neuvjerljivog Predraga Turka kojega je mijenjao Bojan Košak i zajedno su uspjeli srušiti samo 543 čunja, no ipak su osvojili poen. Novo ime u šestorki Luka Štrukelj (570) je također osvojio poen i tako se prije zadnjeg bloka krenulo vodstvom 3:1, uz ravnih 50 čunjeva plusa. I iako se to vodstvo u čunjevima i povećavalo i smanjivalo tijekom nastupa zadnjih kuglača oni su se previše igrali sa srećom koja im je ovoga puta okrenula leđa, prije svega zbog njihove izrazito loše igre, pogotovo u zadnjem, odlučujućem setu. Kada u tom momentu dvojica kuglača najviše državne lige sruše 251 čunj (124+127) onda je to katastrofa, a bodovi odlaze protivniku. To je uspjelo Denisu Košaku (540) i Zoranu Jagiću (551).  Tako je jesen završena na posljednjem mjestu tablice sa 2 od realno planiranih 6 bodova, a to u praksi znači da su šanse za ostanak u ligi svedene na minimum.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/289/pregled_kola/9.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.