SAMO BOD

S gostovanja kod đakovačke Fortune kuglači čakovečkog Željezničara vratili su se neporaženi, odigrali su 4:4, ali istovremeno i nezadovoljni jer kada protivnika nadvisiš za 81 čunj, a pritom ne ostvariš pobjedu onda je to nedostatak sreće ili posljedica vlastite nesposobnosti i(li) gluposti. U ovoj utakmici radi se o ovom drugom.

Iako tako nije izgledalo odmah nakon završetka prvog bloka njegovi rezultati Željezničaru su oduzeli pobjedu. Naime u tom bloku kuglači Željezničara nisu uspjeli osvojiti niti poen iako su za to imali objektivnu mogućnost. Ninoslav Mikac (554) nije blistao, ali nije niti razočarao no svejedno je bio slabiji 11 čunjeva od protivnika. Franjo Gosarić (532) je odigrao 2,99 vrlo dobra seta, ali je u ostatku uspio napraviti toliko grešaka da je ostao bez poena. Nakon što je poveo 2:0 u trećem je setu odigrao katastrofalno (87+26), a u posljednjem 120. hicu mu je u pune trebalo 6 za osvajanje poena, ali je on pogodio 3, ne s prvim već lijeve dame!? Poznavateljima kuglanja sve jasno. Zaostatak nakon prvog bloka od 22 čunja nije bio strašan, ali je nedostajao taj poen. U drugom bloku opet je nastupio najteži par, ali ovaj put i s najtežim rezultatima. Predrag Turk (578) se opet 60 hitaca „zagrijavao“, a onda u drugih 60 srušio odličnih 306 čunjeva i tako postao prvo ime Željezničara na ovoj utakmici. Tomislav Tvarog (576) je u većem dijelu nastupa podsjetio na svoje nekadašnje igre. Ukupno njih su dvojica donijela 2 poena i 115 čunjeva plusa. Time je utakmica trebala biti dobivena, a najmanje što se moglo dobiti je neriješeno i Željezničar je uzeo najmanje. Pri tome je ukupnom rezultatu kumovala i postava zadnjeg bloka gdje je Zoran Jagić (576) igrao protiv objektivno jačeg domaćeg kuglača pa unatoč vrlo dobrom nastupu nije uspio osvojiti taj toliko potrebni 3. igrački poen, a to nije uspjelo niti njegovom partneru. I tu je priča završila na 4:4, a Željezničar je tako prosuo još jedan bod.

Započelo je prvenstvo 3. hrvatske kuglačke lige. Željezničar 2 ove godine nema šampionskih ambicija jer je u prilično šarolikom sastavu i glavni cilj je napredovanje mladih snaga. Zato i poraz protiv kluba koji im je pred dvije sezone „ukrao“ naslov prvaka posebno ne iznenađuje. No to ne znači da će se utakmice gubiti unaprijed. Nije tako bilo niti na otvaranju sezone jer je Željezničar 2 imao aktivan rezultat sve do kraja utakmice. U prvom bloku da nije bilo po jednog očajnog seta Nikole Turka (114, ukupno 505) i Manuela Korenta (115, ukupno 515) moglo se voditi i 3:0, ali je prvi zbog toga poen izgubio za 9, a drugi za 5 čunjeva ?! U tom bloku blistao je drugi, mlađi Turk, Zvonimir. U četiri vrlo dobra i ujednačena seta srušio je prvoligaških 572 čunja. Tako je nakon prvog bloka bilo 1:2, ali uz plus 53 Željezničara u čunjevima. Nažalost u drugom bloku nitko nije zablistao, a jedan je kuglač potpuno „potamnio“ tako da ti čunjevi na kraju nisu ništa značili. Još je jedan poen osvojio Bojan Kuzma (502) i to je bilo sve vrijedno spomena za 2:6 poraz Željezničara 2, uz 48 čunjeva minusa.

http://www.kuglanje.hr/files/lige/2018_2019/IV_stupanj/1_b_hkls/rezultati/1_b_hkls_3.pdf

http://www.kuglanje.hr/files/lige/2018_2019/sjever/3_hkls_vz/rezultati/3_HKLS_Vz_1.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.