SAMO BOD PROTIV ŠIBENČANA

Ovogodišnje prvenstvo 1. hrvatske kuglačke lige kuglači Željezničara započeli su kao domaćini ekipi Šubičevca iz Šibenika, novom članu najvišeg ranga hrvatskog kuglanja kao što je i Željezničar. Iako su očekivana oba boda susret je završio neodlučnim rezultatom 4:4, a to što je Željezničar srušio 88 čunjeva više nije bilo dovoljno za osvajanje oba boda.

U svakom od 3 bloka Željezničar je imao šansu za pobjedu, ali niti jednu nije iskoristio i onda je normalna posljedica toga izgubljeni bod. U prvom bloku za goste je odlično odigrao reprezentativac Alen Kujundžić (620) pa Predrag Turk (582) unatoč solidnoj igri nije mogao do poena, ali je zato poen prosuo Franjo Gosarić (553) koji je izgubio isključivo zbog nedisciplinirane igre u 2 čišćenja. Tako su gosti poveli 2:0 i to već nije bio dobar znak. U drugom bloku izašla je nominalno najjača dvojka Željezničara i dok je taj status Tomislav Tvarog (617) potpuno opravdao, novo pridošli reprezentativac u Željezničaru, Luka Požega (558) je razočarao i sebe i publiku i bio drugi koji je „prodao“ poen, pa nije bilo 2:2 nego 3:1 za goste što je već teško uhvatljivo za konačnu pobjedu. Pogotovo je to tako ako ti u zadnjem bloku igraju dvojica kuglača čiji se rezultati kreću oko 550. Sličan rezultat pri tome je Bojanu Plevnjaku (555) bio dovoljan za poen, ali 552 čunja Zorana Jagića nisu bila dovoljna za peti, pobjednički poen.

Gosti su osvojili 4 pojedinačna igračka poena i zasluženo kući nose jedan bod jer 88 čunjeva viška Željezničara su bila dovoljna tek da se izbjegne poraz, a pri tome su samo dvojica kuglača Željezničara odigrala na prvoligaškom nivou pa bi bilo neobično da je to bilo dovoljno za pobjedu.

https://aplikacija.kuglanje.hr/pregled/kuglacke-lige/89/izvjestaj_kola/1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.