S PODRAVCIMA LAKŠE OD OČEKIVANOG

U 5. kolu u goste Željezničaru došli su susjedi iz Koprivnice, ekipa Podravke. Iako kuglači Željezničara nisu igrali posebno dobro goste su otpratili pobjedom 6:2, uz 101 čunj razlike.

Sam početak utakmice obilježilo je iznenađenje u vidu nastupa Zorana Jagića već u prvom bloku, ali obzirom na njegov rezultat (521) ovaj potez trenera se pokazao opravdanim. Naravno da uz takvu igru nije mogao osvojiti poen, a da sve ne bi bilo crno pobrinuo se Ninoslav Mikac (552) čime je nakon prvog bloka bilo 1:1, uz 2 čunja prednosti Željezničara. Već drugu utakmicu do pobjede ekipu dovodi drugi blok. Ovaj put u njemu su Predrag Turk (576), a pogotovo igrač utakmice Franjo Gosarić (590) odigrali na razini koju bi trebao imati i ostali dio momčadi. Oni su utakmicu uveli u mirni tok osvajanjem oba poena, a posebno stvorenom prednošću od 98 čunjeva. Tako su i pored sasvim prosječne igre Tomislav Tvarog (548) i Igor Ružić (539) bez poteškoća mirno priveli utakmicu kraju.

Druga ekipa kluba poražena je u Koprivnici protiv Dubravčana iz Donje Dubrave 3:5 zato jer su srušili 3 čunja premalo. Svi, osim Božidara Igreca, imaju barem po set grijeha za taj poraz.

U susretu Dubravčana i Željezničara 2 gledali smo 2 dosta različita bloka. U prvom je dominirao Dubravčan i poveo 2:1, a poene su osvojili Helena Bolić (523) i Marino Vincek (513). Za Željezničar 2 poen je osvojio Nikola Turk (527), a prednost Dubravčana u čunjevima iznosila je 34. U drugom bloku  „željezničari“ su krenuli vrlo dobro i sva trojica osvojila set, ali tako nisu i nastavili pa je sve do posljednjih hitaca bilo neizvjesno. Najbolji pojedinac susreta Božidar Igrec (530) sam je nadoknadio razliku čunjeva i sigurno osvojio poen, dok su se ostala dvojica kockala pa je na kraju Bruno Halabarec (512) osvojio poen, dok Denis Košak (496) nije uspio srušiti dovoljno da bi sačuvao razliku čunjeva, a kamoli pobjedio ovaj put slabog Davora Fabića (510). Tako su na kraju presudila 3 čunja u korist Dubravčana (3.064:3.061).

http://www.kuglanje.hr/files/lige/2018_2019/IV_stupanj/1_b_hkls/rezultati/1_bhkls_5.pdf

http://www.kuglanje.hr/files/lige/2018_2019/sjever/3_hkls_vz/rezultati/3_hkls_vz_3.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.