REZULTATI PRIPREMA SASVIM PROSJEČNI

Kuglači čakovečkog Željezničara nastavili su s drugim dijelom pripremnih utakmica pred skori početak prvenstva i njihovim rezultatima ne mogu biti posebno zadovoljni.

Najprije su u uzvratnoj utakmici gostovali kod Medveščaka 1958 u Zagrebu i odigrali slabo, izgubili 2:6, a jedina dvojica koja su odigrala na razini prve lige i osvojili poene su bili Tomislav Tvarog s 598 i Franjo Gosarić s 583 srušena čunja.

Nakon toga slijedilo je gostovanje na turniru KK Lokomotive u Mariboru gdje su nastupila četvorica kuglača. Opet je spomena vrijedno jedino odigrao odlični Tomislav Tvarog srušivši 623 čunja, čime je zauzeo visoko 5. mjesto među preko 120 kuglača, među kojima su bili i reprezentativci Hrvatske i Slovenije.

Najdalje na pripremnu utakmicu Željezničar se uputio na Plitvice gdje je odigrao utakmicu s bivšim klubom Luke Požege, svojim ovosezonskim reporezentativnim pojačanjem. To je ujedno bila i najbolja pripremna utakmica do sada i uvjerljiva pobjeda. Opet je najbolji bio Tomislav Tvarog (637), slijedi ga Luka Požega (598), pa Ninoslav Mikac (570), Bojan Plevnjak (569), Predrag Turk (563) i Bojan Košak (560). Ukupni rezultat od 3.497 već se može smatrati prvoligaškim i s takvim rezultatima se može konkurirati ostalima.

Tijekom tjedna u goste je došla ekipa Lepoglave, jednog od glavnih suparnika prošle sezone za naslov prvaka 1.B lige. No to nije bila niti sjena od prošlogodišnje ekipe pa je Željezničar lako pobjedio maksimalnim rezultatom. Pojedinačni rezultati kod većine kuglača Željezničara opet nisu bili na potrebnoj razini, a to znači minimalno 560 čujeva. Najbolji je bio kapetan Predrag Turk (592), a slijede Luka Požega (581), Tomislav Tvarog (562) i Franjo Gosarić (561). To je ujedno četvorka koja si je rezultatima u pripremama vjerojatno osigurala status u šestorki, a za ostala 2 mjesta sve je otvoreno. Istina da na većini utakmica, zbog radnih obveza, nije nastupio prošlosezonski nositelj igre Zoran Jagić, ali niti na onih nekoliko nastupa nije posebno oduševio.

Do kraja priprema Željezničar čekaju još dvije utakmice s direktnim konkurentom na tablici Bjelovarom pa ćemo možda tu dobiti odgovor o sastavu za prvo kolo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.