REZULTAT KOJI ZAVARAVA

Raspored natjecanja u 1. hrvatskoj kuglačkoj ligi nije nimalo išao na ruku kuglačima Željezničara. U 3 kola nastavka prvenstva imali su dva dalmatinska gostovanja i najbolju hrvatsku momčad kod kuće pa i ne čudi što u nastavku nisu osvojili niti boda. Ove subote gostovali su kod splitskog Mertojaka i igrali puno ravnopravnije nego to poraz 1:7 pokazuje. U posljednje dvije utakmice protiv prvaka i doprvaka Hrvatske odigrali su blizu iznenađenja, ali svaki put su bili pomalo bez vjere u sebe, a i bez malo sportske sreće.

U Splitu su krenuli vrlo dobro i do pola nastupa imali vodstvo, ali na kraju su ipak domaćini poveli 2:1, no o izjednačenosti govori to što je Željezničar imao prednost od 20 čunjeva. To je prije svega zasluga Franje Gosarića (611) koji je konačno odigrao jednu odličnu utakmicu. Odličan je u tom bloku bio i Luka Požega (607), ali nije mogao do poena kraj najboljeg domaćeg kuglača i kolege iz reprezentacije Hrvoja Marinovića (645). Za razliku od njega do poena je mogao Predrag Turk (559) da nije „zaboravio“ kuglati u zadnjem setu kojeg gubi 28 čunjeva razlike, a ukupno 24.

Drugi blok je protiv „željezničara“ ponudio splitsku trojku bivših i sadašnjih hrvatskih reprezentativaca, ali ih to nije na početku posebno impresioniralo. Vodili su ravnopravnu borbu sve do posljednjeg bloka u koji su ušli s prednošću od 7 čunjeva, a Igor Ružić i s vodstvom za osvajanje poena. Međutim onda su sva trojica domaćih kuglača odigrala izvanredno, a posebno Ružićev protivnik, pa je sve otišlo na stranu domaćina. Iako je Igor Ružić (589) i taj set odigrao vrlo dobro (146) njegov protivnik Nikola Muše odigrava 168 i tako za 11 čunjeva dobiva poen. Kako su druga dvojica kuglača Željezničara Bojan Plevnjak (559) i Bojan Košak (570) taj zadnji set odigrali loše sve je otišlo na stranu domaćina.

https://www.kuglanje.hr/pregled/kuglacke-lige/89/izvjestaj_kola/12

Željezničar 2 niže pobjede, a u ovom kolu je kao domaćin imao nešto ravnopravnijeg suparnika koji je pružao otpor u 1. i 3. bloku, ali su čunjevi stalno bili na strani domaćina. U prvom bloku poen je osvojio Bojan Kuzma (528) zahvaljujući vrlo ujednačenoj igri tijekom cijelog nastupa, a upravo zbog neujednačenosti Zvonimir Turk (531) je izgubio poen. Većina posla riješena je u drugom bloku gdje je najbolji kuglač ove ekipe Željezničara Denis Košak (568) opet odigrao vrlo dobro, osvojio poen, ali i napravio razliku u čunjevima pa je u zadnjem bloku Igoru Ružiću (555) preostalo samo da potvrdi sigurnu pobjedu.

https://www.kuglanje.hr/pregled/kuglacke-lige/103/izvjestaj_kola/14

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.