REKORDNI ZAPREŠIĆ

U 12. kolu 1. hrvatske kuglačke lige gledatelji su u Čakovcu mogli vidjeti jednu od najboljih svjetskih ekipa, mnogostruke prvake Hrvatske, pobjednike europske Lige prvaka i vlasnike još bezbroj naslova na raznim natjecanjima, ekipu Zaprešića. Novo što se može dodati kao uspjeh ovoga kluba je novi rekord kuglane u Čakovcu kojim su vrlo uvjerljivo pobijedili domaći Željezničar 7:1. Do danas mnogi poznavatelji kuglanja kladili bi se da se na relativno teškoj kuglani u Čakovcu ne može srušiti 3.700 čunjeva. No u subotnjoj utakmici protiv Željezničara Zaprešić je srušio ekipni rezultat od čak 3.741 čunja čime su ekipni rekord kuglane Mladost povećali za 60-ak čunjeva

Ovaj senzacionalni rezultat pokazuje kako Željezničar nije imao nikakvih šansi, a ravnopravni su bili samo u prvom bloku u kojem je bilo 1:1, zahvaljujući tome što je Luka Požega (601) uspio osvojiti poen, pokazalo se kasnije i jedini. Predrag Turk je srušio 574. U drugom bloku neizvjesniji je bio dvoboj u kojemu je za Željezničar nastupio Josip Filajdić (582) koji je uz malo više sreće mogao i do poena. Denis Košak (557) nije imao svoj dan, kao ni dvojac koji je nastupao u zadnjem bloku Bojan Košak (553) i Igor Ružić (536) koji su morali bolje bez obzira što nisu mogli ugroziti pobjedu gostiju.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/199/pregled_kola/12.pdf

U nastavku prvenstva 3. hrvatske kuglačke lige, u međimurskom susretu Željezničar 2 je ulogu favorita u susretu s Dubravčanom opravdao iako nije blistao. Poveo je 2:0 zahvaljujući najboljem pojedincu susreta Bojanu Kuzmi (558) i njegovu partneru Goranu Vrčeku (542). U drugom bloku, u dvoboju dva Igreca, bolji je bio Dubravčanov Željko (502) i ujedno osvojio počasni poen za Donjodubravčane. Kod Dubravčana zapaženije je odigrao još Branko Klarić (533), a kod Željezničara Zvonimir Turk (522).

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/214/pregled_kola/8.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.