PRVOLIGAŠKI ZA KRAJ

Sudeći po rezultatima u posljednjim kolima prvenstva 1.B hrvatske kuglačke lige moglo bi se reći da je šteta što je prvenstvo ovog vikenda završeno jer je čakovečki Željezničar taman ulovio vrhunsku formu. Tako je u posljednja dva domaćinstva odigrao dvije najbolje utakmice sezone, a onu najbolju ove subote u utakmici koja je direktno odlučivala o osvajaču 3. mjesta. Protiv zagrebačkog Obrtnik-Torbara kuglači Željezničara srušili su prvoligaških 3.497 čunjeva i direktne konkurente za broncu pregazili 7:1, uz 196 čunjeva razlike.

Gosti su ekipu postavili taktički tako da su utakmicu pokušali dobiti napadom na jednog od dvojice najboljih u Željezničaru, a drugom su dodijelili svojeg najslabijeg (ne i najlakšeg jer ima čovjek oko 150 kg.). Pri tome su u prvi blok postavili dvojicu najboljih računajući na vodstvo 2:0, ali su im, ovaj put odlični kuglači Željezničara, potpuno razbili koncepciju. Predrag Turk (615) je trebao biti prva žrtva gostiju, ali je sjajnom igrom potpuno izbacio iz igre njihovog najboljeg pojedinca. U paru s njim igrao je Ninoslav Mikac (596) koji im je samo na trenutak dao nadu, a onda je svima u zadnjem setu održao školu kuglanja. Tako je na kraju prvog bloka bilo 2:0, a ne 0:2 kako su htjeli gosti. U drugom bloku poeni nisu bili upitni za Željezničar. Tomislav Tvarog (596) nije imao nikakvih problema, a Bojan Plevnjak (568) je varirao, ali niti jednog trenutka tako da bi ostao bez poena. I tu je bilo osigurano treće mjesto na tablici jer je Željezničaru bilo dovoljno i nerješeno. Zato se u posljednjem bloku nije morao uopće znojiti Zoran Jagić, ali je zato Franjo Gosarić (582) morao dobro oznojiti dres i odigrati odlično da bi došao do poena. Jedini poen gostima prepustio je Igor Ružić (540) kojemu je ovo bila prva sezona u tako visokom rangu natjecanja pa se u pojedinim fazama igre vidi neiskustvo koje onda dovodi i do gubitka poena.

I u zadnjem kolu imali smo međimurski okršaj. Prosvjetar je bio gost Željezničara 2 koji je znao iskoristiti domaći teren (?!) pa je Prosvjetar pobijeđen 6:2, uz 81 čunj razlike. Tako je u potpunosti vraćen „dug“ iz 11. kola kada je Prosvjetar pobjedio istim rezultatom. Ishod utakmice presudilo je to što je Željezničar u svakom bloku imao po jednog izrazito raspoloženog pojedinca. Da neće biti šale već je u prvom bloku pokazao najbolji pojedinac susreta Bojan Kuzma (565), a da ne bi do poena došao lako pobrinuo se Josip Šarić (542). U tom prvom bloku Prosvjetaru je poen donio njihov najbolji, Stjepan Blažek (551). Kada su u drugom bloku „željezničari“ osvojili oba poena već se pomalo nazirala pobjeda. U tom drugom bloku posebno je raspoložen bio Nikola Drožđek (555) koji je uspio pobjediti bolju polovicu drugog bloka Prosvjetara Iliju Višića (526). U posljednjem bloku gledali smo odličnu igru Igora Kolarića (563) dok je poen za Prosvjetar izborio vrlo borbeni (za razliku od suigrača u bloku) Dragutin Danilović (513).

http://www.kuglanje.hr/files/lige/2017_2018/IV_Stupanj/1_B_HKLS/Rezultati/1_b_hkls_22.pdf

http://www.kuglanje.hr/files/lige/2017_2018/Sjever/3_HKLS_Vz/rezultati/3_hkls_vz_22_kolo.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.