PRVACI SMO I PRVOALIGAŠI

U posljednjem kolu ovogodišnjeg prvenstva 1.B hrvatske kuglačke lige odlučivalo se o prvaku i novom prvoligašu, a najbolju je poziciju imao naš Željezničar jer je imao 1 i/ili 2 boda prednosti pred ostala tri kluba, ali i najtežu utakmicu u posljednjem kolu. Išli su u goste Đurđenovcu koji na kuglani u Slavonskom Brodu igra uglavnom dobro. Svjesni svega toga, ali i svoje vrlo dobre forme u posljednjim utakmicama kuglači Željezničara, uz pratnju čak i navijača, krenuli su na put odlučni da osvoje 2 boda, naslov prvaka i ulazak u najvišu državnu ligu.

To su i ostvarili odigravši još jednu vrlo dobru utakmicu, pobjedili su 7:1, uz 72 čunja razlike. Ali nije bilo lako kako se to na prvi pogled čini prema konačnom rezultatu. U prvom bloku Predrag Turk (548) i Ninoslav Mikac (532) relativno su lako došli do poena i 39 čunjeva prednosti, a onda su u drugom bloku domaćini zaigrali s najboljim dvojcem i razlika čunjeva se rastopila. Sjajno su krenuli domaći kuglači u tom bloku i u prvih 60 hitaca preokrenuli rezultat, ali onda je i Franjo Gosarić (566) odlučio uzeti poen. Protivnik je zaigrao nešto slabije i sve stabilniji kuglač Franjo Gosarić uzeo je poen i tako osigurao vodstvo 3:1 i mirniju završnicu. Ono što je bio problem je to što su domaćini nakon 2 bloka imali malu prednost u čunjevima (16). No na staze su izašla dvojica ponajboljih kuglača Željezničara i od prvog hica pokazali odlučnost za pobjedu. Dok je opet najbolji pojedinac Tomislav Tvarog (597) to ostvario uz odličnu igru i ne osobit otpor protivnika Zoranu Jagiću (561) je to bilo daleko teže jer ga je protivnik stalno rezultatski stiskao. Ipak na kraju sve je završilo kako su u Željezničaru željeli, puknuo je i šampionski pjenušac, a dugo putovanje kući obilježeno je slavljem i pjesmom.

http://www.kuglanje.hr/files/lige/2018_2019/IV_stupanj/1_b_hkls/rezultati/1_bhkls_22.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.