PROPUŠTENA ŠANSA

U 7.kolu 1. hrvatske kuglačke lige u Čakovcu je gostovala momčad splitskog Mertojaka, jedna od glavnih kandidata za naslov prvaka. Nakon do samog kraja vrlo neizvjesne utakmice gosti su pobijedili 5:3, zahvaljujući 11 više srušenih čunjeva, a Željezničar je propustio priliku da već drugu utakmicu za redom priredi veliko iznenađenje. Od toga ga je dijelilo samo 11 čunjeva, ali i jedan rezultat od samo 547 čunjeva.

Na kraju utakmice se pokazalo da je utakmica zapravo odlučena u prvom bloku u kojemu je rezultat bio 1:1, ali je kuglač Željezničara propustio osvojiti poen na 550 čunjeva protivnika, što je uvjetovalo kasniji poraz, kako u poenima tako i u sitnih 11 čunjeva. Odličnih 590 čunjeva i poen Denisa Košaka nikako nisu mogli pokriti trećeligaških 535 čunjeva Josipa Filajdića, što se na kraju pokazalo presudnim. U drugom bloku Željezničar je osvojio oba poena i to sigurnom igrom opet odlični Luka Požega (607), dok je Predrag Turk (575) opet u dvoboj krenuo loše da bi zatim s osvojena 3 seta došao do poena, ali su nedostajali čunjevi koji su na kraju mogli također presuditi u korist Željezničara. U zadnjem bloku znalo se da su gostujući kuglači jači, ali se to nikada ne priznaje do kraja nastupa. Krenulo se s 10 čunjeva plusa, ali se u to nije moglo pouzdati već je trebalo osvojiti još barem 1 poen. U tome nažalost nije uspio niti jedan domaći kuglač. Da bude još dramatičnije Bojanu Košaku (554) za to je trebalo samo 4 čunja, a Zoran Jagić (568) je igrao vrlo promjenljivo pa nije mogao do poena. Tako je Željezničar na kraju ostao kratak za tih 11 čunjeva i propustio veliku priliku da pobijedi višekratnog državnog prvaka.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/199/pregled_kola/7.pdf

Željezničar 2 je bio domaćin Koprivnici i bez većih je problema, u vrlo dobroj utakmici došao do 6:2 pobjede. Od početka do kraja pobjednik nije bio upitan, a tome su posebno doprinijeli Luka Štrukelj (595) u prvom bloku i Igor Ružić (579) u zadnjem.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/214/pregled_kola/3.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.