PROPUST DO PROPUSTA

Peto kolo Željezničar je odvelo na dobro poznatu kuglanu Zagreb gdje im je domaćin bio nekada veliki klub – Medveščak. Proljetno iskustvo treniranja i igranja kvalifikacija na istim stazama uz kombinaciju sa ne osobito upečatljivim igrama Medvjeda budilo je kod simpatizera Željezničara nadu u moguće dobar ulov. I krenulo je u subotu u željenom smjeru.

Predrag Turk (587) izvrsnim nastupom nije dao nikakvu šansu Milivojeviću (549) priskrbivši Želji ne samo poen već i solidnu zalihu čunjeva. Kad je još istovremeno Bojan Košak u šaci držao neprepoznatljivog Bolanču, izgledalo je da će Čakovčani povesti sa 2-0. No nekoliko neopreznih otvaranja odnijelo je Košaku set(ove) te je usprkos identičnom učinku u drvima, obojica po 541, Bolanča Medvjede uspio održati u egalu. Prema postavljenim kuglačima u srednjem bloku očekivalo se da Željo preuzme inicijativu i povede sa 3-1.

A ne samo da se to nije desilo, već je nastupio pravi potop. Da „tragedija“ bude veća, nije to zasluga protivničkih igrača već nevjerojatnog nastupa Željezničara kraj kojih su Džepina Bajić (545) i Pavić (559) izgledali kao space shuttle. Od Zorana Jagića kojem je navedena kuglana bila nekoliko godina „dom“ i na kojoj je proljetos bio najbolji igrač kvalifikacija s prosjekom iznad 600 očekivalo se da bude zicer, da bi u konačnici odigrao valjda najlošiju utakmicu u dresu Željezničara srušivši i njemu teško shvatljivih 505. Još nestvarnije djeluju brojke Ninoslava Mikaca (120+116) koji u kombinaciji sa Franjom Gosarićem (263) nije prebacio ni 500. A u prvoj ligi smo!

Nakon takvog raspleta drugog bloka, utakmica je bila riješena te se do kraja igralo samo za prestiž. Tomislav Tvarog (546) donio je drugi poen Željezničaru protiv Mrkonjića (538) i šteta što je dobar nastup malo pokvario sa zadnjim setom (119). Stjepan Jagić (536) jedva je izbjegao da ga reprezentativac Kovač (631) ne stavi u „klub 100“. Konačni rezultat bio je 6-2 za Medveščak uz 149 čunjeva viška (3363-3214). Kada stalno vučemo usporedbu s proljetnim dosezima recimo da je Željo na kvalifikacijama rušio 3419 i 3314. I još jedan detalj. Iako su na tribinama bila trojica kuglača druge momčadi Željezničara, trener Žinić u prijavi ekipe imao je tek jednu efektivnu zamjenu (Gosarić). Ne bi se ništa rezultatski promijenilo u nastaloj situaciji, ali…

U subotu slijedi još jedno gostovanje, a s obzirom da će protivnik biti trenutno drugoplasirani Osijek, pogled unaprijed nije nimalo optimističan. Pred par tjedana protiv Kandita Željezničar je na osječkom Pampasu srušio 3287, a nadolazeći suparnik obara iznad 3450. No pustimo se iznenaditi.


Željezničar 2 je rutinski odradio formalnost zvanu Ivančica te stigao do pobjede od 6-2 i ogromnih 212 razlike uz kvalitetnih momčadskih 3201 (za usporedbu vidi gornje brojke lidera na istoj kuglani). Čak 161 čunj viška stvoren je već na startu. Dobru igru s treninga na službeni je nastup napokon prenio Nikola Turk (548) dok se Igor Kolarić sa odličnih 570 odmah nametnuo kao igrač utakmice, a obojica su ne samo osvojili poene već i sve setove. Luka Štrukelj (525) je također bio siguran u svom duelu, a isto se ne bi moglo kazati za Luku Hojskog koji je protiv Šoštara (530) izgubio prva tri seta (dva puta za čunj) i proigrao tek na posljednjoj stazi za ukupnih 537. Velika razlika i riješeno pitanje pobjednika omogućilo je da u finišu na stazama paralelno gledamo baku i unuka – Katarinu Rašperger i Manuela Korenta. Rašperger (549) je pokazala najbolju igru dana u pune (379) i tek nešto bolje čišćenje ju je dijelilo do obaranja ženskog rekorda kuglane kojemu je sve do zadnje staze bila nadomak. Svojom igrom posve je zasjenila unuka Manuela (228), koji je ušao umjesto Zvonimira Turka (244), pokazavši mu tako tko je broj jedan u familiji.

  • U nedjelju je odigran prvi nastup regionalnog pojedinačnog prvenstva za juniore (U-23). Igor Kolarić sa 549 drva srušenih u Novskoj drži sedmu poziciju i jedini se može eventualno nadati proboju na državnu završnicu na koju će se plasirati četvorica najboljih. Do toga mu nedostaje dvadesetak čunjeva koje će morati pronaći u drugom nastupu u Zaboku. Matija Vikert plaća danak početku studiranja i neredovitom treniranju pa je sa 511 u sredini plasiranih te gotovo bez izgleda za daljnji napredak, iako, sjećamo se i većih preokreta koje je on uradio na istom natjecanju pred koju godinu. Od Stanislava Štrukelja (506) se uz svu njegovu neozbiljnost niti nije očekivalo nešto značajnije. Zvonimir Turk je uslijed bolesti morao otkazati nastup.    

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.