PROBLEMI NA VIDIKU

Pred par tjedana Željezničar je bio u prilično komfornoj situaciji sa sigurnom razdaljinom od kritične zone. Danas, nakon tri poraza u seriji, od čega su što je posebno bitno dva domaća u nizu, Željo počinje lagano drhtjeti za svoju poziciju. Valentinovski vikend nije donio ljubav između igrača Željezničara i njihove kuglane, čak štoviše, posve suprotno. Već pri dolasku na Mladost pao im je mrak na oči vidjevši ju kako se sjaji, a dojam se nije promjenio tokom cijelog dana pa su u konačnici istu označili kao glavni razlog pobjede Osijeka. A Osijek je odigrao izrazito agresivno – dvojicu svojih reprezentativaca, Liovića i Mušanića, postavio je na direktne duele protiv statistički najboljeg para kuglača Željezničara – Zorana Jagića i Tomislava Tvaroga.

Željo se dobro držao u prvom bloku. Zoran Jagić (577) u grčevitoj je borbi savladao Liovića (575), međutim Predrag Turk (544) lošom je igrom dopustio Rukavini da sa za prvoligaške standarde niskih 560 drva donese ne samo izjednačenje Osijeku već i poneki čunj prednosti.

Raspad sistema u srednjoj dionici kada su gosti odigrali iznad 620 u prosjeku. U subotu najjači Željezničar, Ninoslav Mikac (584), nije mogao pratiti Radoša (610) koji je odmaknuo odmah na startu sa 330 čunjeva na pola igre. Još manje šansi imao je Tomislav Tvarog  (554) kojemu je Mušanić (633, 325 u drugih 60) iznimnim nastupom ne samo uzeo poen već i „pola vagona drva“ riješivši praktično pitanje pobjednika budući je Osijek doveo u prednost od 3-1 i 119 čunjeva.

Iako se pamte dani kada je baš protiv Osijeka Željo stizao slični zaostatak, ovom zgodom bilo je  iluzorno očekivati preokret. Franjo Gosarić (559) i Bojan Košak (543) uspjeli su do kraja skinuti tek 3 drva. Pritom je Košak iskoristio opuštanje Pušića u finišu (537, 115 u zadnjem setu) te donio drugi poen Željezničaru, dok je Gosariću kontra Horžistkog (562) isti za sitno izmaknuo. Konačni rezultat glasio je 6-2 za Osijek uz 116 čunjeva viška.

Kuglači Željezničara uzrok porazu (ili alibi) tražili su u pripremi kuglane koja je izglancana i navoskana te samim time znatno ubrzana neposredno pred utakmicu, tj. nakon njihovog zadnjeg treninga čime su izgubili prednost domaćeg terena jer su novi uvjeti više pogodovali gostima. Ruku na srce, Osječani (3477) su srušili više nego Željo u bilo kojoj utakmici ove sezone na Mladosti, dok su u čakovečkoj ekipi tek dvojica (Mikac i Jagić) ostvarili prvoligaške brojke. Uz to, dva duela su izgubljena na 560 što je granica na kojoj se doma mora dobivati dvoboje i u ovom slučaju to bi donijelo remi.

Pogled na tablicu gdje je Kandit preskočio Željezničar na osmom mjestu zadaje brige. Srećom barem je Zadar izgubio iako tijesno. Pitanje opstanka rješavati će se u međusobnim ogledima – već u subotu, kada je Željo kod Poštara, sudariti će se Velebit i Zadar te Novska i Kandit. Rezultati tih utakmica mogli bi dodatno zakomplicirati stvari.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.