PRIPREME ZA NOVU SEZONU

ZADNJA  PROVJERA  NEUVJERLJIVA

Zadnju provjeru prije početka prvoligaškog prvenstva kuglači Željezničara imali su ove subote, a protivnik je na čakovečkoj kuglani bio imenjak iz Koprivnice.

Iako je domaća ekipa pobijedila 6,5:1,5 u klubu nisu do kraja zadovoljni ekipnim rezultatom od 3.366 čunjeva koji proizlazi iz sasvim prosječnih rezultata pojedinaca. To je bilo dovoljno za protivnika koji nastupa u ligi više rangova niže, ali za ozbiljnije protivnike kakvi su u prvoligaškom natjecanju to je premalo. Istina da su u i ovoj provjeri nedostajala 2 standardna kuglača, ali se upravo od ostalih očekuje da podignu rezultate. U ovoj utakmici prvoligaški je odigrao jedino Bojan Košak srušivši 586 čunjeva, a ostali su bili oko 560, što je premalo za prvu ligu.

Već u subotu Željezničar u 1. kolu novog prvenstva gostuje kod novog prvoligaša Plitvica i uspjeh u toj utakmici bio bi značajan poticaj za daljnji tijek prvenstva.

OSVOJEN  TURNIR  U  MARIBORU

Povodom 70 godina od osnivanja kluba KK Lokomotiva iz Maribora organizirala je turnir na kojemu su, u sklopu priprema za prvenstvo 1. lige, sudjelovali i kuglači čakovečkog Željezničara.

Iako nisu bili u mogućnosti nastupiti u najboljem sastavu ipak je osvojeno prvo mjesto sa srušenih ne baš impozantnih 3.264 čunja. Najbolji pojedinac u redovima Željezničara bio je Igor Ružić sa 573 čunja, a zatim slijede Zoran Jagić (569), Ninoslav Mikac (555), Denis Košak (551), Bojan Košak (525) i Josip Filajdić (491).

PONOVNO NA TURNIRU U  SZOMBATELYU

Nakon što su prije 20-ak godina zadnji puta sudjelovali na turniru Savaria cup u mađarskom Szombatelyu ove su godine kuglači Željezničara ponovno dobili poziv i uspješno nastupili.

Taj turnir igra se sa 4 kuglača u momčadi, a sudjelovale su čak 64 momčadi. U takvoj konkurenciji kuglači Željezničara zauzeli su vrlo solidno osmo mjesto sa srušenih 2.271 srušenim čunjem. Na ovom turniru najbolji je bio Denis Košak s 596 srušenih čunjeva koji je tim rezultatom bio 11. pojedinac među njih preko 200. Konstantnu formu pokazuje Igor Ružić s 576 čunjeva,  Predrag Turk je još daleko od prave forme pa je srušio 546, a tu je i Bojan Košak s 540.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.