PRESLABO PROTIV REKORDA

Željezničar polako gubi pozicije na tablici, a niti daljnji raspored prvenstva ne daje puno nade u osvajanje bodova. 13. kolo nije im bilo nimalo sklono jer su kod ekipe Bjelovara poraženi maksimalnim rezultatom, a uz to direktni konkurent u borbi za ostanak je ostvario pobjedu.

Ovoga puta Željezničar je pokušao barem bod osvojiti napadačkom taktikom u kojoj je najbolji kuglač Tomislav Tvarog trebao pobijediti njihovog pouzdanog kuglača Vokšana, a iskusni Predrag Turk trebao je biti rezultatski što bliže najboljem domaćem kuglaču Kasumoviću. Zato su oni nastupili u prvom bloku i odigrali odlično, ali čak ni to nije bilo dovoljno za osvajanje poena jer su domaći bili za nijansu bolji. Pri tome za poen Tomislavu Tvarogu nisu bila dovoljna 624 čunj, a Predragu Turku 606. Poznavateljima kuglanja ove činjenice govore o kako se sjajnim dvobojima radilo u tom prvom bloku i oba su nažalost otišla na stranu Bjelovara. Ono što je bilo utješno bila je činjenica da je razlika čunjeva bila dostižnih 55. Željezničari su se nadali da u drugom bloku mogu nadoknaditi zaostatak no kuglači Bjelovara i toga bloka odigrali su odlično tako da niti 584 čunja Denisa Košaka, a posebno ne trećeligaških 522 čunja Luke Požege, nisu bili konkurentni pa su domaćini praktično već upisali pobjedu. Zadnji blok domaćina je samo maksimalno dovršio posao, a u njemu su za Čakovčane nastupili Josip Filajdić (581) i Bojan Košak (546). I još jedna zanimljivost. Nakon što je Medveščak 1958 protiv Željezničara postigao najbolji domaći rezultat u cijelom prvenstvu to je sada učinio i Bjelovar. Nevjerojatno, a u Željezničaru ne znaju čime ih to inspiriraju.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/174/pregled_kola/13.pdf

14. kolo 3. hrvatske kuglačke lige imalo je na rasporedu derbi cijelog prvenstva u kojemu je druga ekipa čakovečkog Željezničara gostovala kod imenjaka iz Varaždina i na kom gostovanju je uspjela ostati neporažene, iako više nema stopostotni učinak jer je rezultat bio 4:4.

Kako to i priliči derbiju utakmica dvaju Željezničara bila je vrlo zanimljiva i neizvjesna do posljednjih hitaca. Čakovečki nije dobro započeo utakmicu i u prvom bloku je zakazao jedan od dosadašnjih nositelja igre (Luka Štrukelj 237) pa ga je više nego uspješno zamijenio junior Manuel Korent (310) no svejedno u tom je dvoboju poen izgubljen. U tom prvom bloku do poena je došao samo Bojan Košak (558). Tako je situacija nakon prvog bloka bila pomalo neobična jer su domaćini u pojedinačnim poenima vodili 2:1, ali je 35 čunjeva bilo na strani Čakovčana. Kasnije će se vidjeti da je upravo ta prednost u čunjevima presudila krajnji ishod utakmice. U drugom bloku kao da smo gledali reprizu prvog. Opet domaćini dobivaju 2 pojedinačna poena čime imaju osiguran neriješen rezultat, a samo su im čunjevi još trebali za pobjedu. U tom teškom trenutku stvar u svoje ruke preuzima Franjo Gosarić koji najboljim rezultatom utakmice (579) osigurava svojoj momčadi 10 čunjeva viška i neriješeni 4:4 rezultat.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/168/pregled_kola/14.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.