PREOKRETOM DO REMIJA

Željezničar je drugu gostujuću utakmicu zaredom završio remijem uz osjetno više srušenih čunjeva. Izgleda da smo bili zloguki proroci kada smo, bez obzira na pozicije na tablici, pred tjedan dana pozivali na oprez usuret gostovanju kod Sirele u Bjelovaru. Željezničaru se ponovilo da je imao osjetno bolji momčadski učinak (3407-3363), ali su kroz igru uspjeli uzeti samo dva duela pa je u konačnici došlo do podjele bodova rezultatom od 4-4. Pravi šok desio se u igri prvog bloka. I Ninoslav Mikac i Zoran Jagić izgubili su po prva tri seta čime su automatski oba individualna poena pripala Sireli. K tome je u tim trenucima Sirela imala i visoku prednost u čunjevima prednosti. Srećom, kuglači čakovečke ekipe proradili su na zadnjoj stazi pa su drastično smanjili zaostatak u čunjevima na prihvatljivih 39. Da stvar bude gora, uopće nisu loše ni igrali, dapače, čak vrlo dobro. Ninoslav Mikac je sa završnih 163 potegnuo do 586 (Maljak 588), Zoran Jagić je uz tri seta na razini od oko 150 imao jednu slabiju stazu na 129 što je u zbroju dalo 577, ali je njegov suparnik, Mihajlović, imao dan iz snova te oborio 614 (325 u srednjim dionicama).

I nakon srednje dionice Sirela je bila daleko ispred. Tomislavu Tvarogu (553) je Spahić otišao na 575, a utakmicu je živom održavao Bojan Košak (543) smanjivši na 1-3 pri čemu je imao prilično sreće uzmemo li u obzir ne samo da je poen dobiven na relativno skromnim brojkama (543-531) već i da Rosandić nije znao iskoristiti Košakovih završnih 118 (?!?).

Utakmicu su spašavali Predrag Turk i Stjepan Jagić. Daleko je najveći obol u dolasku do remija dao upravo kapetan Turk srušivši 598 i debelo naplativši kiks para Ćuruvija-Nikolić (504) te ujedno time prebacio drva u korist Željezničara. Stjepan Jagić izgubio je sa 3-1 uz čunj minusa (551-550) pri čemu se taj nedostajeći čunj u odnosu na Dvornika najviše traži u rezultatu trećeg seta (136-137).

Željezničar nikako da prvenstvo odvede u mirne vode, već je ponovo dopustio približavanje konkurencije. Zanatlija iz Siska ponovo je na dva boda minusa, Lepoglava na tri, a važno je naglasiti da Željo u nadolazećim tjednima još mora na gostovanje pod bazen u Sisak. U slučaju svog izrazito dobrog dana, neugodan može biti i drugi Zanatlija, onaj iz Kutine, koji u subotu dolazi na Mladost, a uz prednost domaće kuglane Željo je ipak favorit.


Uspjehom u Čakovcu protiv druge momčadi Željezničara na trećem mjestu se održao Varteks. Sve krivo za Željo je krenulo već od starta. Loš Stanisla Štrukelj (482) smrzava ekipu na sibirski minus od -72, a Luki Štrukelju se, u duelu frizurama najosebujnijih suparnika, drugi put u samo tjedan dana desilo da poen uz isti broj čunjeva gubi na setove, ovaj puta na 519 od aerodinamičnijeg Vrčeka. Uz kombinirani učinak bake i unuka u srednjem bloku (Katarina Rašperger 225 + 228 Manuel Korent), utakmica je Željezničar izmakla posve izvan dohvata pa do kraja nisu pomogli ni poeni braće Turk, Nikole koji se sa 532 može nakon dugo vremena pohvaliti kao najistaknutiji pojedinac sastava te Zvonimira (527).

  • Na regionalnom prvenstvu parova za juniore koje se održalo u Novskoj Luka Štrukelj i Matija Vikert iz Željezničara zauzeli su drugo mjesto. Bolji od njih za 15 drva bio je samo par domaćina iz Novske. Vikert je bio jača karika dueta sa 548, dok je Štrukelj oborio 534. Drugi par Čakovčana, Stanislav Štrukelj (471) i Zvonimir Turk (506) završili su daleko na začelju.
  • U subotu je izvršen i ždrijeb regionalnog Kupa u kojem Željezničar nije baš bio najsretnije ruke. Za suparnika su dobili prvoligaša Novsku, a koliko toliko olakotna okolnost je da će se susret igrati u Čakovcu budući Željo nastupa u nižem rangu. Međutim imamo li na umu da je kroz čitavu povijest dvoboja Željezničar samo jednom pobjedio Novsku, a baš nikad na Mladosti, upitno koliki će utjecaj imati sama lokacija. Zanatlija kao drugi međimurski predstavnik također će biti domaćin, a za suparnika su dobili Obrtnik iz Krapinskih Toplica koji je definitivno bio jedna od najboljih opcija te Zanatlija ima vrlo realne izglede uz dobru igru otići i korak dalje. Dvoboji će se igrati najvjerojatnije tokom ožujka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.