PREMA OČEKIVANJU

S gostovanja u Splitu, kod momčadi Mertojaka, kuglači Željezničara vraćaju se sa šestim porazom i porazom 2:6. Obzirom na kvalitetu domaće momčadi nije se ništa većega niti očekivalo, pogotovo jer Željezničar ove sezone u svakoj utakmici igra s najviše tri kuglača, dok su ostala trojica preniskih rezultata da bi bili ozbiljna konkurencija u najvišem rangu.

U Splitu Željezničar je utakmicu počeo s Bojanom i Denisom Košakom te Zoranom Jagićem i bili su konkurentni sve do posljednjem bloka čak i za vodstvo 2:1, ali je onda u zadnjem setu najboljeg željezničara Denisa Košaka (612) protivnik nadvisio za 20 čunjeva, što mu je bilo dovoljno za pobjedu od 17 čunjeva. Za razliku od toga dvoboja Zoran Jagić (596) je upravo u zadnjim setovima odigrao odlično i osvojio prvi poen za Željezničar. Treći u tom bloku bio je Bojan Košak (565) koji je odigrao na niskom nivou, kao i većinom ove sezone. U drugom bloku kuglači Željezničara nisu bili toliko ravnopravni, ali je svejedno osvojen jedan poen, a osvojio ga je Igor Ružić (576). Ostala trojica u tom bloku daleko od pobjede. Franjo Gosarić u 90 hitaca dobrih 432, Josip Filajdić u 30 hitaca 130, a Predrag Turk (536) je odigrao cijeli nastup.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/289/pregled_kola/6.pdf

U nedjelju je u Čakovcu igran derbi 4. kola 2. hrvatske kuglačke lige u kojemu je druga momčad Željezničara dočekala do sada neporaženi Graničar iz Đurđevca. Željezničari su iskoristili prednost domaće kuglane i pobijedili 6:2, ali ono što je još ljepše pri tome srušili 3.362 čunja, što je za ovaj rang natjecanja sjajan rezultat.

Da će ukupni rezultat biti odličan nagovijestio je već u prvom bloku Goran Vrček osvojivši poen sa 569 srušenih čunjeva. U drugom bloku sjajno je odigrao Franjo Gosarić srušivši 607 čunjeva pa je time donio drugi poen i vodstvo u čunjevima. Posao su u zadnjem bloku dovršili vrlo dobrom igrom Luka Štrukelj (582) i Igor Ružić (581).

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/285/pregled_kola/4.pdf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.