PRAVO LICE

Željezničar je napokon proigrao. U sedmom kolu stigli su do druge pobjede sezone kada su u subotu na Mladosti dominantno porazili splitski Poštar sa 6-2 i 102 razlike. Željezničar je konačno ostvario brojke koje priliče prvoligašu te sa ukupnih 3473 čunja učinio posve nezanimljivim posljednji blok utakmice.

Startalo se sa 1-1, ali značajnih 52 drva plusa za Željo. Predrag Turk unatoč sasvim zadovoljavajućem nastupu i 576 srušenih drva nije mogao protiv Anđelka Grubara (607). No zato se Ninoslav Mikac itekako iskupio za nekoliko prošlih loših partija te je sa 598 čunjeva donio i poen i veliku prednost, uz napomenu da mu kuglana nije bila baš sklona kod otvaranja pozicija.

Srednji par u sastavu Zoran Jagić i Franjo Gosarić proteklih je tjedana prouzrokovao mnoge sijede vlasi, ali u subotu je bio ključan u trijumfu nad Splićanima. Zoran Jagić sa 612 drva zaslužio je biti prvo ime susreta ostavivši Žuljevića (554) miljama daleko. Još veći posao napravio je Franjo Gosarić koji je sa 566 savladao do tog trenutka drugog igrača lige, mladog Bradarića (552).

Kod vodstva od 3-1 i 124 čunja viška utakmica je bila riješena te se kroz posljednju rundu samo čekalo da se susret privede kraju. Tomislav Tvarog (572) donio je još jedan poen Željezničaru protiv kombinacije Kolić-Čapin (559), dok je Bojana Košaka (549) jedna velika crna rupa (115 u trećem setu) koštala duela protiv Bauka (584).

U blagdanskom vikendu nema predaha – Željezničar putuje no srećom na najbliže gostovanje, ono u Bjelovar. Stari poznanici i već dugi niz godina veliki regionalni konkurenti trenutno djeluju ranjivo. Željezničar je ondje znao dobivati susrete, ali isto tako i polomiti zube čak i na slabijim ekipama. Blizina će pogodovati navijačima, a uz njih možda ni bod(ovi) nisu nerealni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.