PORAZ DALEKOSEŽNIH POSLJEDICA

Peto kolo HEP hrvatske kuglačke super lige trebalo je pokazati da li Željezničar može biti konkurentan u borbi za nastavak natjecanja u najvišem državnom rangu. U goste je došla ekipa Velebita iz Otočca i ova utakmica je pokazala da Željezničar s pola ekipe iz ranijih sezona nije više jak domaćin. Gosti su bili bolji baš za onoliko koliko je Željezničar ove sezone slabiji, pobijedili 5:3 zahvaljujući 41 čunju boljem ekipnom rezultatu.

Počelo je dobro za domaćine jer je odličnom igrom Igor Ružić, srušivši 603 čunja, donio poen. Predrag Turk (563) je odigrao slabiji prvi set pa nije mogao do poena tako da je nakon prvog bloka bilo 1:1, uz vodstvo Željezničara za 1 čunj. Sve je riješeno u drugom bloku kada su od četvorice kuglača Željezničara čak 3 podbacila. Franjo Gosarić (269) i Denis Košak (262) su odigrali slabo pa su ih zamijenili Josip Filajdić (247!?) i jedini koji je odigrao Luka Štrukelj, ali mu niti 311 čunjeva nije bilo dovoljno za nadoknaditi raniji zaostatak. Tako su gosti poveli 3:1 i za 68 čunjeva što zadnjem paru nije uspjelo nadoknaditi iako su na polovici svoje dionice gotovo svu razliku u čunjevima nadoknadili, da bi zatim opet potonuli. U tom zadnjem bloku odličan je bio Zoran Jagić (615), dok Bojan Košak (546) unatoč osvojenom poenu ne može biti zadovoljan.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/289/pregled_kola/5.pdf

U 3. kolu 2. hrvatske kuglačke lige sjever kuglači druge ekipe Željezničara doživjeli su prvi poraz i to na gostovanju kod Slavonca iz Lipovljana. Bilo je 6:2 za domaćine, a obzirom na njihove rezultate teško bi bilo koja momčad u tom rangu bolje prošla jer su domaćini odigrali zaista vrlo dobro za drugoligaški rang (3.349 čunjeva).

U prvom bloku je čak izgledalo obećavajuće za Željezničar jer su osvojena 2 poena i bilo je samo 11 čunjeva za domaćine. Međutim u drugom bloku 2 kuglača domaćina odigrali su prvoligaški i stvorili veliku razliku u čunjevima. Kod Željezničara poene su osvojili Luka Hojski (551) i Manuel Korent (501), a zapaženije su još odigrali Goran Vrček (547) i Zvonimir Turk (533).

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/285/pregled_kola/3.pdf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.