PONOVNO BRONČANI DENIS KOŠAK

Ove nedjelje je u Koprivnici održan drugi nastup pojedinačnog seniorskog prvenstva Regije sjever, a što u stvari predstavlja poluzavršnicu prvenstva Hrvatske jer najbolji s tog prvenstva odlaze na završnicu prvenstva Hrvatske. Među 28 seniora nastupilo je i 5 kuglača Željezničara.

Očekivanja su uvijek da netko od naših kuglača osvoji pokal i da ih se što više plasira na završnicu prvenstva Hrvatske. Niti ove godine očekivanja nisu iznevjerena, ali su u glavnim ulogama bila neka druga lica nego ranijih godina. Očito i u međimurskom kuglanju dolazi do smjene generacija.

Od naših kuglača najbolji plasman ostvario je Denis Košak, prvo ime međimurskog kuglanja u ovoj godini. On je osvojio treće mjesto srušivši ukupno 1.159 čunjeva (592+567), a uz malo bolju igru u drugom nastupu mogao je još stepenicu više. Najugodnije iznenađenje je peto mjesto Josipa Filajdića sa srušenih 1.141 čunjem. On je sa 12. mjesta nakon prvog nastupa skočio na peto zahvaljujući odličnom drugom nastupu (584 čunja). Time je, osim vrlo dobrog plasmana, osigurao nastup i na završnici prvenstva Hrvatske. Za razliku od njega drugim nastupom je razočarao Franjo Gosarić (529) koji je time izgubio 7.mjesto iz prvog nastupa te na kraju bio čak 14. Od ostalih naših predstavnika više se sigurno očekivalo od Predraga Turka koji je s dva prosječna nastupa završio kao 18. Za razliku od njega plasmanom mladog Luke Štrukelja na 15.mjesto možemo biti zadovoljni jer je to njegov prvi izlazak na takav rang natjecanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.