POČETAK GODINE IZ SNOVA

DENIS KOŠAK DVOSTRUKI SENIORSKI PRVAK HRVATSKE

U subotu i nedjelju na kuglani u Zaprešiću održana su dva seniorska državna prvenstva. Prvoga dana u disciplini sprint, a drugoga u tandemima i oba prvenstva osvojili su kuglači čakovečkog Željezničara. Ovaj je vikend tako za Željezničar kao klub, a posebno za njegovog kuglača Denisa Košaka bio vikend iz snova jer svi su se nadali dobrim plasmanima na ovim prvenstvima, ali o oba naslova prvaka nitko nije niti pomišljao.

Ono što posebno treba naglasiti, a i naslov je tim slađi, je činjenica da je Košak do naslova prvaka u završnici došao pobijedivši u polufinalu i finalu dvojicu reprezentativaca Hrvatske i članova Zaprešića, na njihovoj kuglani u Zaprešiću.

Prvoga dana igrana je disciplina sprint i već u kvalifikacijama Denis Košak je dao naslutiti da bi se moglo dogoditi nešto veliko. Bio je treći i tako si osigurao dobar startni broj za nastavak natjecanja. A onda je rušio prepreku za preprekom. U osmini završnice Frana Hećimovića iz Ponikvi Zagreb, u četvrt završnici još jednog Hećimovića, Marka iz Novske, a zatim dolazi šlag. U poluzavršnici protivnik mu je reprezentativac Hrvatske Alen Kujundžić iz Zaprešića, veliki favorit prvenstva, a Denis ga ruši sa čistih 2:0. U samoj završnici drugi reprezentativac Zaprešića Matija Mance. Uspio je doći do 1:1 u setovima, a zatim u doigravanju Košak ruši nevjerojatno, 3 devetke, pa Manceu nije ostalo drugo nego mu čestitati na naslovu prvaka.

U sjeni tog sjajnog rezultata ostao je rezultat još jednog našeg kuglača. Igor Ružić je ušao među 8 i to pobjedom u osmini završnice nad hrvatskim juniorskim prvakom i reprezentativcem Bornom Bakranom iz Zadra.

U nedjelju je održano prvenstvo Hrvatske u disciplini tandem, kada rezultat „rade“ naizmjenično po 2 kuglača. Iz naše županije na prvenstvu je sudjelovalo 5 tandema, od toga 4 Željezničara.. Nakon kvalifikacija lijepo je bilo vidjeti tablicu na kojoj su najboljim rezultatom od 305 čunjeva startni broj 1 zauzeli Franjo Gosarić i Denis Košak, a ostali tandemi Željezničara bili su 6., 10. i 14. U osmini završnice ispala su 3 tandema Željezničara, a naše boje ostao je braniti samo tandem F.Gosarić-D.Košak. I branili su ih sjajno. U osmini završnice pobijedili su tandem Sisciae iz Siska, u četvrt završnici najtežeg protivnika tandem zagrebačke Grmoščice, u poluzavršnici Pitomaču i u završnici Zanatliju iz Ivanić Grada. Ono što je zanimljivo teže su pobjeđivali protivnike u ranijoj fazi natjecanja da bi u poluzavršnici i završnici bili uvjerljivi sa po 2:0.

Prošla godina bila je najuspješnija u povijesti Željezničara, a početak ove nagovještava da niti ova ne bi trebala biti slabija. Kuglači Željezničara su osvojili niz medalja na državnim prvenstvima, kod mlađih kategorija i naslove prvaka, dok je u seniorskoj konkurenciji do sada imao samo 2 viceprvaka. Ovim uspjesima ogrlica medalja je upotpunjena s 2 seniorska naslova prvaka koji su nedostajali.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.