POBJEDOM ISPISANA POVIJEST

Utakmicom između Željezničara, kao domaćina, i zagrebačkog Medveščaka 1958 završena je ovogodišnja sezona u 1. hrvatskoj kuglačkoj ligi. Sastali su se sigurni brončani (Medveščak 1958) i klub koji je želio ostvariti povijesni plasman (čakovečki Željezničar). U izjednačenoj utakmici ipak je bolji bio Željezničar i to 5:3 zahvaljujući tome što su srušili 25 čunjeva više od protivnika. Osvajanjem ova nova dva boda Željezničar je osvojio ukupno 15 bodova i šesto mjesto što je najbolji seniorski ekipni rezultat u njegovoj povijesti, a ujedno i izjednačenje najboljeg rezultata svih međimurskih klubova u 1. hrvatskoj kuglačkoj ligi koji je u sezoni 1995./96. postigao tadašnji, a sad već ugasli klub Velecommerce. Peto mjesto im je izmaklo za 3 poena jer je peti splitski Poštar osvojio isto 15 bodova, ali ima osvojena 2 poena više.

U prvom bloku gosti su krenuli s vrlo jakim dvojcem, a domaćini s kombinacijom mladosti i iskustva i to je donijelo 1:1, a uz malo više koncentracije moglo je biti i 2:0 za domaćine. Luka Požega (578) je za 4 čunja osvojio poen, a Ninoslav Mikac (591) je krenuo odlično, ali nije do kraja izdržao pa je unatoč 2 čunja više od protivnika na kraju u setovima 1:3 poražen. Ipak malih 6 čunjeva bilo je na strani domaćina. U drugom bloku domaćini su računali na poen Predraga Turka, ali on nije imao svoj dan i s 541 čunjem nije mogao do poena. Zato je u tom bloku igrač utakmice Josip Filajdić (592) uvjerljivo pobijedio svojega protivnika pa je nakon drugog bloka bilo 2:2, uz 23 čunja više za Željezničar. Zadnji blok trebao je osvojiti barem jedan poen i održati razliku u čunjevima u čemu su i uspjeli. No to nije ostvareno na očekivani način. Iako je dobro krenuo Zoran Jagić (561) u drugom je dijelu nastupa odigrao slabije tako da je na kraju ostao bez poena, ali je zato kombinacija Bojan Košak (259) i posebno Franjo Gosarić (284) uspjela osvojiti taj pobjedonosni poen, a razlika u čunjevima na kraju je dignuta na 25.

Ovime je ligaška sezona u nikad kompliciranijim uvjetima uspješno završena, a po povijesnom rezultatu biti će debelim slovima zabilježena u povjesnici Željezničara.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/126/pregled_kola/18.pdf

Na slici dolje su oni koji su sudjelovali u ostvarenju tog rezultata: (stoje s lijeva): Predrag Turk, kapetan ekipe, Tomislav Tvarog, najbolji pojedinac u ekipi, Bojan Košak, Anđelko Crnčec, predsjednik Kluba, Ninoslav Mikac, Igor Ružić, Zvonimir Žinić, voditelj ekipe; (čuče s lijeva): Josip Filajdić, Denis Košak, Zoran Jagić, Luka Požega i Franjo Gosarić. Za ekipu je jednu utakmicu odigrao i mlađi junior Konrad Vikert.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.