POBJEDA ZA POVIJEST

Utakmicu u 6. kolu 1.hrvatske kuglačke lige očekivali smo kao teško gostovanje kod zagrebačke Grmoščice koja je na svojoj kuglani rijetko pobjediva i koju Željezničar u Zagrebu nikad nije pobijedio, ali… Dogodilo se da su kuglači Željezničara iskoristili slabi dan domaćina i uz svoju vrlo dobru igru zabilježili veliku 6:2 pobjedu u gostima, za malih, ali zato još slađih 5 čunjeva.

Sve nije počelo tako lijepo jer u prvom bloku Luka Požega nije krenuo dobro i u tom trenutku je izgledalo kao njegov novi poraz u dvoboju sa starim rivalom Galjanićem. Međutim nakon prvog seta Luka je počeo igrati reprezentativno i protivnik više nije došao do seta pa je završilo poenom za Željezničar uz 609 srušenih čunjeva. Partner u tom prvom bloku Zoran Jagić (606) odigrao je također odlično i ujednačeno tako da je Željezničar poveo 2:0 i stvorena je razlika u čunjevima (63) koju domaćini do kraja utakmice nisu uspjeli stići. Posebne zasluge za to ima i Denis Košak (615) koji je u drugom bloku osvojio poen i branio razliku, za razliku od Predraga Turka (544). Vodstvom 3:1, i uz 54 čunja plusa krenulo se u završnicu susreta. Za bod bilo je potrebno osvojiti jedan poen, a za pobjedu i sačuvati razliku čunjeva. Iako se razlika čunjeva polako topila zadnji dvojac na kraju je uspio u oba zadatka. Bojan Košak (577) uspio je osvojiti četvrti pojedinačni poen, a u čuvanju plusa u čunjevima (što donosi još dva poena) pomogao mu je i Igor Ružić (570). Tako se na kraju ostvarilo ono u što je malo tko vjerovao, 6:2 pobjeda.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/199/pregled_kola/6.pdf

Željezničar 2 i Prosvjetar su odigrali slabu utakmicu u kojoj je ipak kvalitetnija ekipa Željezničara 2 pobijedila, iako se vodstvo momčadi pomalo i kockalo ubacivanjem u igru u zadnjem bloku mladog Noe Branilovića. Na sreću po njih na kraju je ipak bilo 20 čunjeva plusa. U redovima pobjednika najbolji su bili Luka Štrukelj (547) i Goran Vrček (514).

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/214/pregled_kola/2.pdf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.