POBJEDA ZA MIRNIJU PAUZU

Kuglači Željezničara uspješno su prošli test istine u 8. kolu 1. hrvatske kuglačke lige. Bili su domaćini momčadi Velebita iz Otočca i pobjedili 6:2, za 37 čunjeva.

Govorimo o utakmici istine jer je u ovoj utakmici Željezničar morao pobjediti ako je želio ostati u ravnopravnoj igri kao prvoligaš obzirom da je ekipa Velebita jedna od onih koje su kandidati za ispadanje. Zato je Željezničar ovaj put krenuo u utakmicu s dvojkom koja je ranijih sezona bila veoma pouzdana, a tako se pokazala i ovaj put. U ravnopravnom dvoboju, ali bez velike dramatike Ninoslav Mikac (582) je osvojio poen, a jedan od i do sada pouzdanih kuglača Predrag Turk (561) je puno lakše došao do poena. Tako se u utakmicu krenulo s 2:0 vodstvom i 39 čunjeva prednosti. U drugom bloku poen se očekivao, a i osvojen je od Luke Požege (584) koji je s tim rezultatom postao i kuglač utakmice. Za razliku od njega Zoran Jagić (546) i dalje razočarava i ne može do poena. 3:1 izgledalo je dosta dobro prije nastupa zadnjeg bloka, ali je razlika od samo 24 čunjeva upućivala na veliki oprez. Kada još najbolji pojedinac Željezničara Tomislav Tvarog (569) nije igrao na svojoj razini počelo se razmišljati da li pobjeda dolazi u pitanje. Srećom Bojan Plevnjak (551) je igrao prema očekivanjima, a za protivnika je imao najslabijeg gostujućeg kuglača pa je osvojio poen i razlikom čunjeva osigurao 6:2 pobjedu.

https://www.kuglanje.hr/pregled/kuglacke-lige/89/izvjestaj_kola/8

Odličnu utakmicu odigrali su Željezničar 2 i Zanatlija u međimurskom dvoboju, a 5:3 pobjeda za 17 čunjeva pripala je kuglačima Zanatlije. Od prvog do posljednjeg bloka vodila se izjednačena borba za bodove i u svakom bloku bilo je 1:1, a presudan je bio rezultat najboljeg kuglača utakmice Franje Žarkovića, prvoligaški 581 čunj. Kod pobjednika osim njega vrlo dobro su odigrali Mirko Cimerman (553) i Mladen Grašić (536). Iako je 5 kuglača Željezničara 2 odigralo vrlo ujednačeno jedan slabi rezultat stvorio je razliku koja je na kraju presudila. Kod Željezničara 2 najbolji su bili Igor Ružić (550), Denis Košak (545) i junior Manuel Korent (536).

https://www.kuglanje.hr/pregled/kuglacke-lige/103/izvjestaj_kola/6

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.