PLES PO RUBU

Nakon mjesec dana stanke, dvanaestim kolom nastavljeno je prvenstvo drugoligaša. Željezničar je na papiru imao lagani zadatak – utakmicu protiv fenjeraša Ciglenice koji cijelu sezonu nije nikog pobjedio. Čak ni činjenica da se igra na gostujućem terenu nije uvelike trebala biti Željezničaru na teret budući je razlika u kvaliteti preizražena. Ali, sve to se u subotu na stazama nije vidjelo već je Željo jedva u posljednjih 60 kugli iščupao pobjedu od 5-3 uz na kraju priličnu razliku od 66 čunja.
Da stvar bude poraznija, takav egal meč nije posljedica neke odlične partije Ciglenice već isključivo groznog nastupa Željezničara od samo 3214 ekipnih drva. Željezničar je poveo sa 2-0 i 35 razlike, pri čemu je Zoran Jagić (545) bio suveren u svom duelu, dok je Ninoslav Mikac (540) svoj osvojio sa samo četiri čunja prednosti. Pravi problemi nastali su u srednjem bloku u kojem je Bojan Kuzma srušio tek 504, a Predrag Turk jednako loših 508. Obojica su pojedinačne poene predali Ciglenici koja je izjednačila na 2-2, a razliku spustila na svega 5 drva, koliko je i Turk bio kratak u odnosu na svog protivnika. Utakmica se prelomila tek na zadnje dvije staze treće runde u kojoj je odlučujuću prednost kreirao u subotu najbolji Željezničar Tomislav Tvarog. On je u početku doživio neočekivano jak otpor de Ville koji je krenuo rezultatom iznad svojih objektivnih mogućnosti (142) da bi potom u nastavku pao pa je Tvarog s 573 čunja uzeo i dvoboj i akumulirao veliku razliku (+79) čime je pokrio suigrača Bojana Košaka (544) koji je bio slabiji od del Pontea (562).
Utakmici s manje neizvjesnosti nadamo se u subotu kada na Mladost dolazi Koprivnica koja je u grupi klubova koji se bore za opstanak u ligi.


Željezničar II u 2015. je samo nastavio lošu formu iz jesenskog dijela izgubivši od Elektre iz Križevaca sa doduše minimalnih 5-3, ali uz visokih 145 razlike. Iako su u prvom bloku i Zvonimir Turk (481) i Katarina Rašperger (491) bilo vrlo slabi, unatoč tome Željo je držao 1-1. Srednji par ulio je nadu u pozitivan ishod jer su prezimenjaci Štrukelj doveli Željo u vodstvo od 3-1. Stanislav je srušio 524, a Luka je bio igrač utakmice sa 556. Usprkos vodstvu u poenima, Željezničar je i dalje bio u minusu s drvima i to za 31 čunj. Nikola Turk (237) i Manuel Korent (220) onemogućili su bilo kakve primisli o pobjedi, a remi koji je dugo vremena držao Matija Vikert (514) iskliznuo je tokom posljednje staze (121-140, Kirin 530).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.