PLANIRANI BODOVI

Kuglači Željezničara krenuli su u drugi dio sezone 1. hrvatske kuglačke lige prema očekivanju, pobjedom. U goste im je stigla najslabija ekipa lige MKK Rijeka pa se nije niti očekivalo ništa drugo nego pobjeda. Rezultatom 7:1 kuglači Željezničara su potvrdili da su daleko bolji od ove ekipe gostiju.

Prvi blok nije išao očekivanim tijekom jer je Predrag Turk u susret krenuo neočekivano slabo što ga je na kraju i koštalo gubitka poena, uz slabih 536 čunjeva. Na sreću u tom prvom bloku odlično je bio raspoložen Luka Požega koji je srušio odličnih 628 čunjeva i time postao prvo ime ovoga susreta te donio prvi poen domaćinu. Drugi blok je bio povuci, potegni, malo su gosti bili u prednosti, malo domaćini, ali je ipak na kraju sve završilo dobro jer su i Bojan Košak (536) i pogotovo Josip Filajdić (581) osvojili nove poene. U ovoj utakmici zadnji blok Željezničara bio je najmlađi, ali i najuspješniji. Već je više puta isticano da i u kuglanju ne mogu više nositelji igre biti „starci“ nego i tu mladost dolazi do izražaja što su u ovoj utakmici dokazali dvostruki prvak Hrvatske Denis Košak (582), kao i iznenađenje u sastavu Željezničara Luka Štrukelj (578). Tako je u ovoj utakmici Željezničar uvjerljivo pobijedio sa sigurno jednim od najmlađih sastava lige, sa čak 3 kuglača mlađa od 30 godina, među kojima i jednim juniorom.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/174/pregled_kola/10.pdf

Sjajnu utakmicu opet su odigrali kuglači druge ekipe Željezničara koji su na gostovanju srušili čak 3.366 čunjeva, što je u trećem rangu zaista rijetka brojka, a svakako spada u rang više. A kakav bi rezultat tek bio da nisu imali čak 42 promašena hica !? Upravo zbog takve dominacije utakmica nije bila interesantna jer se domaćini niti jednog trenutka nisu uspjeli suprotstaviti, a razlika od 331 čunja na kraju sve govori. U Željezničaru odlično su odigrali Franjo Gosarić (589), Bojan Košak (579), Igor Ružić (575), Luka Štrukelj (566), a dok je imao snage i junior Manuel Korent (554).

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/168/pregled_kola/10.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.