OSVOJILI SMO I KUP REGIJE SJEVER

Proteklih tjedan dana izuzetno je uspješno razdoblje za kuglače našeg kluba. Nakon što su se prošlog vikenda okitili naslovom prvaka 1.B hrvatske kuglačke lige i ulaskom u najvišu državnu ligu prošloga su tjedna u čak dvije utakmice kupa, obje odigrane u gostima, zabilježili pobjede.

Prvo su u poluzavršnici kupa za Regiju sjever u utorak u Bjelovaru pobjedili Sirelu, a onda u završnoj utakmici Regije u subotu koprivničku Podravku. Tijek objih utakmica bio je vrlo sličan, ukupni momčadski rezultat je gotovo isti, a i čovjek odluke je bio isti. U obje utakmice Željezničar je nakon prvog bloka i prve trojice kuglača gubio 1:2 u poenima, pa i u čunjevima, ali je drugi blok vraćao poene i čunjeve na stranu Željezničara. Obje utakmice je odlučila veća ujednačenost cijele ekipe u odnosu na protivnike te, u ove dvije utakmice, izuzetno raspoloženi Predrag Turk. On je bio najbolji pojedinac na tim utakmicama i svojim visokim rezultatima napravio prevagu za pobjedu. U prvoj je srušio 616, a u drugoj 594 čunjeva.

U utorak Sirela je pobijeđena 5:3, uz 20 čunjeva viška. Uz Turka u toj utakmici poene su osvojili Tomislav Tvarog (554) i Bojan Košak (546), a zapaženo je odigrao i Zoran Jagić (555).

U subotu Podravka je nadjačana 6:2, ali samo za 11 čunjeva. Time je vraćen dug iz prvenstva kada su Podravci pobjedili. Dug su uz Turka najviše vraćali Zoran Jagić (569), Bojan Plevnjak (548) i Tomislav Tvarog (543), ali treba istači i Igora Ružića koji je kao pričuva ušao u posljednjih 60 hitaca i srušio 282 čunja, što je doprinjelo očuvanju rezultata u čunjevima.

Ovim pobjedama Željezničar je i u kupu ušao u elitu hrvatskog kuglanja i kao pobjednik Regije sjever u utorak je u bubnju među 16 ekipa završnice.

Nadali smo se što boljoj sreći u izvlačenju parova i nastavku redanja ovogodišnjih uspjeha, ali nam kuglice opet nisu bile sklone. U goste nam u subotu, 13. travnja dolaze raniji prvaci, a ove godine viceprvaci Hrvatske, ekipa splitskog Mertojaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.