OSIGURANA JOŠ JEDNA PRVOLIGAŠKA SEZONA

Željezničar zna igrati utakmice koje određuju sudbinu. Nakon što su u prethodnom domaćinstvu pobjedili direktnog konkurenta na tablici Osijek, ove subote su to učinili i protiv pretendenta za treće mjesto u prvenstvu, zagrebačkog Medveščaka 1958. U utakmici gdje je pobjeda značila i ostanak u najboljoj hrvatskoj kuglačkoj ligi bili su bolji od gostiju 6:2, uz 79 čunjeva plusa.

Željezničar je igrao upravo kako su to i zamislili. U svakom bloku uzeti barem po poen i napraviti nešto plusa u čunjevima. Tako je u prvom bloku najbolji pojedinac utakmice Predrag Turk (586) osvojio poen, a uz njega i Bojan Košak (553) je pomogao da se nakon prvog bloka stekne 31 čunj razlike. U drugom bloku puno se ponovno očekivalo od Luke Požege, ali je on ponovno bio ispod razine (556 čunjeva), međutim i takvom je igrom uspio osigurati drugi poen za Željezničar. Ninoslav Mikac (562) nije uspio do poena protiv najboljeg gosta Pavića, pa je tako rezultat bio 2:2, a razlika u čunjevima je smanjena na 18. Po prvi put ove sezone u zadnjem bloku Željezničar je krenuo s najboljima iz prošle sezone i to se pokazalo dobitnom kombinacijom. Odlično i odlučno su krenuli od prvog hica i to je donijelo pobjede obojici. Pri tome je konačno na domaćoj kuglani vrijedan rezultat postigao Zoran Jagić (586), a Tomislav Tvarog je bio slabiji za samo 10 čunjeva.

https://www.kuglanje.hr/pregled/kuglacke-lige/89/izvjestaj_kola/16.pdf

Derbi prvenstva 3. hrvatske kuglačke lige igran je u Čakovcu gdje je Željezničar 2 dočekao Obrtnik iz Krapinskih Toplica i samo u slučaju pobjede Željezničara 2 prvenstvo još ne bi bilo odlučeno. Ali ipak je odlučeno jer su gosti pobjedili 7:1 što, treba pošteno reći, ne odražava realnu sliku događanja na utakmici. Naime cijelo vrijeme igralo se ravnopravno, a čak i prije zadnjeg seta utakmice  Željezničar 2 je imao u rukama pobjedu. Međutim što srećom, a što zbog pogrešaka kuglača Željezničara 2, sve što je moglo ići u korist gostiju otišlo je pa je zbog ukupnih samo 4 čunja gostima pripala tako visoka pobjeda. Za uspjeh nije pomogao niti prvoligaški rezultat najboljeg kuglača lige Denisa Košaka (598), Zvonimir Turk (536) nije poen osvojio iako je imao 11 čunjeva više od protivnika, ali i minus u setovima, a niti Igor Ružić (543).

https://www.kuglanje.hr/pregled/kuglacke-lige/103/izvjestaj_kola/18.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.