OSIGURAN STATUS PRVOLIGAŠA

Tri kola prije kraja ovogodišnjeg prvenstva 1. hrvatske kuglačke lige prebrinuli smo sve brige oko prvoligaškog statusa slijedeće sezone i sada preostaje pokušati trenutni plasman još poboljšati. U ovom 15. kolu kao domaćini smo pobijedili ekipu Novske 6:2, uz 75 čunjeva razlike.

Željezničar je u utakmicu krenuo standardnim dvojcem Predrag Turk i Ninoslav Mikac i već u tom prvom bloku dobio igrača utakmice. Nakon što je u nastup krenuo nešto slabije (288) u drugoj polovici Predrag Turk je odigrao vrhunski i potpuno nadigrao gostujućeg pouzdanog kuglača Dudu. U drugih 60 hitaca srušio je svjetskih 330 čunjeva, a ukupno 618, čime je ujedno stvorio 23 čunja plusa. Ninoslav Mikac (578) nije bio pouzdan kao u ranijim utakmicama, a uz to njegovog protivnika je kuglana bogato „nagrađivala“ pa je ostao bez poena.

Do kraja je utakmica prelomljena u drugom bloku u kojemu gosti nisu imali adekvatne kuglače koji bi mogli parirati ovaj puta odličnom Luki Požegi (604) i sve pouzdanijem Josipu Filajdiću (572). Tako je nakon drugog bloka bilo 3:1 za Željezničar, a uz to razlika čunjeva u korist domaćina narasla je na visokih 112. Time je kuglačima posljednjeg bloka znatno olakšan nastup, a oni su ga pomalo tako i shvatili pa rezultati nisu na dosadašnjem nivou. Tomislav Tvarog osvojio je i četvrti poen srušivši 570 čunjeva, dok su Bojan Košak (259) i Franjo Gosarić (265) odigrali preslabo za osvajanje poena.

https://www.kuglanje.hr/kuglacke-lige/126/pregled_kola/15.pdf

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.